Politici přejí registrovaným partnerům

Redakce DOM
30. 6. 2006 12:40
Praha - Už zítra nastane v Česku jedna z největších společenských změn - dvojice stejného pohlaví budou moci uzavírat registrované partnerství.
Volba vedení sněmovny.
Volba vedení sněmovny. | Foto: Ondřej Besperát

Podívejte se, co těm, pro něž byl zákon nachystán, přejí politici.

  • Premiér a předseda ČSSD
    JIŘÍ PAROUBEK
Foto: Ondřej Besperát
Přeji jim hlavně vše nejlepší do nové etapy jejich života. Osobně jsem vždycky byl zastáncem rovnoprávnosti jakýchkoliv menšin a jsem moc rád, že se nám v Poslanecké sněmovně podařilo zákon o registrovaném partnerství prosadit, a naplnit tak touhu i práva mnoha homosexuálních párů.
  • Prezident
    VÁCLAV KLAUS
Václav Klaus komentuje výsledky voleb
Václav Klaus komentuje výsledky voleb | Foto: Ondřej Besperát
Bohužel Vám musím sdělit, že vzhledem k zcela zaplněnému pracovnímu programu pana prezidenta v posledních dnech se nepodařilo zprostředkovat odpověď na Vaši otázku. S pozdravem Petr Hájek, ředitel Tiskového odboru Kanceláře prezidenta.
  • Předseda ODS
    MIREK TOPOLÁNEK
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
Popřál bych jim hodně štěstí a klidné soužití. Nicméně jsem stále přesvědčen, že k tomu nebylo nutné přijímat zvláštní zákon. Všechna práva a požadavky homosexuálů mohla bez problémů řešit úprava občanského zákoníku.
  • Předseda Senátu
    PŘEMYSL SOBOTKA (ODS)
Přemysl Sobotka
Přemysl Sobotka | Foto: Aktuálně.cz
Osobně jsem rád, že tuto možnost mají, ale to už jsem vyjádřil hlasováním v Senátu. A pokud jde o přání: přeji všem dvojicím, které se rozhodnou pro společný život a chtějí se úředně registrovat, především velkou dávku tolerance a chuti do společné budoucnosti. Protože bez toho žádný svazek i jakkoli definovaný oficiálním dokumentem nemůže být šťastný a přinášet oběma spokojenost. A to je dle mého nosný pilíř každého vztahu mezi dvěma lidmi.
  • Předseda KSČM
    VOJTĚCH FILIP
Co tomu Topolánkovi odpovím?
Co tomu Topolánkovi odpovím? | Foto: Ludvík Hradilek, Aktuálně.cz
Přeji jim, aby se jim naplnily všechny jejich představy o všestranně spokojeném životě. Pokud to vůbec jde,  nechť jim "úřední papír" přinese osobní štěstí. Řešení některých partnerských záležitostí jim každopádně usnadní.
  • Předseda KDU-ČSL
    MIROSLAV KALOUSEK
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
Co nejvíce vzájemné lásky a úcty.
  • Předseda Strany zelených
    MARTIN BURSÍK
Foto: Ondřej Besperát
Pro mě a pro zelené to je důležitý moment. Diskriminaci homosexuálních párů jsme nesli velmi nelibě. Trápilo nás, že zákon o registrovaném partnerství se schvaloval roky. Jsme rádi, že se to nakonec podařilo. Přejeme gayům a lesbičkám, aby se česká společnost nadále vyvíjela k lepšímu a oni neměli důvod svou sexuální orientaci skrývat a aby si užívali života.
 

Právě se děje

Další zprávy