Libor Stejskal Libor Stejskal | Komentáře
2. 10. 2009 21:10

Duel blogerů: Kdo je válečný štváč? Obama? Ahmadinežád?

Obamova politika na Blízkém východě je založena na lžích a konspiracích, tvrdí P. C. Roberts
Foto: Aktuálně.cz

Obama jde ve šlépějích George Bushe, neboť se navzdory realitě snaží podsouvat Íránu vývoj jaderných zbraní, obviňuje prezidenta americký novinář Paul Craig Roberts. V článku, jehož překlad s názvem Čeká nás další válka? zveřejnil ve svém blogu na Aktuálně.cz Aleš Drobek, pak obviňuje ze lži nejen Obamu, ale i některé evropské politiky a prakticky všechny americké novináře.  

S jeho textem ostře a se značnou dávkou sarkasmu polemizuje někdejší poradce prezidentského kandidáta Jana Švejnara, Karel Matoušek

"Jakýsi Paul Craig Roberts, pozdně prozřevší slouha reaganovskeho imperialismu, nám jazykem aktivisty z Ne základnám! popisuje Írán nejen jako pouze 'imaginární' hrozbu, nýbrž jako ukázněného člena mezinárodní komunity, který plně spolupracuje s IAEA a nemá, a ani nikdy neměl, žádné postranní úmysly ohledně využívání jaderné energie pro jiné než mírové účely. Prezidenta Obamu a jeho západní spojence, na druhé straně, líčí jako válečné štváče neštítící se jakýchkoliv lží a podlosti, jen aby ve stylu G.W. Bushe získali záminku pro další vojenské dobrodružství," píše Matoušek.

Foto: Aktuálně.cz
Blog Aleše Drobka:
Paul Craig Roberts - Čeká nás další válka?
Foto: Aktuálně.cz
Blog Karla Matouška:
Hodný Teherán versu válečný štváč Obama

Diskutujete, nakolik Írán a jeho jaderný program představují skutečnou hrozbu pro okolní státy i celý svět.

 

Právě se děje

Další zprávy