reklama

Před 80 lety: 28. března 1926

Lidové noviny z neděle 28.března 1926 napsaly mimo jiné:

Honička na červné radiové amatéry na Moravě. Ředitelství pošt a telegrafů v Brně nařídilo honičku na tak zvané černé radiové amatéry. Provedly ji v některých větších městech telegrafní stavební úřady s poštovními a policejními orgány. Poštovní správa vyplácí, jak známo, za vypátrání jednoho černého radiového amatéra odměnu 40 Kč, byl proto o honičku značný zájem. Výsledek ukázal, že i na Moravě jsou četné tajné přijímací stanice provozované bez koncesních listin. Ve všech téměř stech tisících případech byly tyto stanice zabaveny, jejich majitele čeká soud a odnětí svobody.

Sbírky na nové Shakespearovo divadlo. Po zničení Shakespearova divadla ve Stratfordě nad Avonem požárem bylo vydáno provoláni ke sbírkám. První den sbírek přinesl 5000 liber, sbírky mají vynésti 250.000 liber. Nové divadlo bude vystavěno na místě divadla požárem zničeného.

Vybraný článek v plném znění:

Anonymní dárce 22.000 liber šterlinků.

Anglická královská národní záchranná námořní společnost přijala po šestnácté anonymní dar tisíce liber šterlinků. Dar přichází vždy v obálce s podpisem Bath. Šestkrát přišly dva tisíce, takže společnost takto od jediného dárce přijala 22.000 liber. O dárci se neví nic jiného, že že pochází z Bathu.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama