Do letního kina v Bohumíně? Na Silvestra

čtk
29. 12. 2005 8:00
Ostrava - V Bohumíně na Karvinsku otevřou přímo na Silvestra opravené letní kino v Parku Petra Bezruče.

Zrekonstruovaný areál bude sloužit nejen pro filmová představení pod otevřeným nebem, ale také pro konání nejrůznějších kulturních a společenských akcí. Jeho oprava přišla na 13,7 milionu korun, řekla dnes mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Při rekonstrukci areálu z šedesátých let minulého století se používal převážně přírodní materiál tak, aby prostor splýval s prostředím parku a přilehlým Hobbyparkem pro děti.

"Po rekonstrukci má letní kino kapacitu až 700 míst. Nově zde vyrostla promítací plocha osm metrů vysoká a dlouhá 19 metrů," podotkla Balcarová. Areál má i bezbariérový přístup.

Silvestr k prvnímu promítání městská společnost provozující kino zvolila záměrně. "Termín akce je symbolický. Promítáním zahájíme celoroční oslavy 750. let od první písemné zmínky, které oslaví Bohumín v příštím roce," uvedl Ivo Višinka, ředitel městské společnosti Bospor, která kromě letního kina spravuje také akvacentrum a další sportoviště ve městě.

Na Silvestra lidé uvidí film Harry Potter a ohnivý pohár, který si diváci vybrali v hlasování na internetových stránkách města. Vstupenka bude stát 50 korun. Vše zakončí ohňostroj.

 

Právě se děje

Další zprávy