Falešně zpívající Frodo pokořil Bonda

BBC, Reuters, mor
20. 11. 2006 12:15
Los Angeles - James Bond má sice schopnosti super agenta, ale na falešně zpívajícího tučňáka to nestačilo. UVNITŘ: TRAILER

Kreslená rodinná komedie o tučnákovi, který neumí zpívat jako ostatní, a je proto vyloučen ze své komunity, dokázala za první víkend vydělat 42,3 milionu dolarů.

Na TRAILER K HAPPY FEET SE PODÍVEJTE ZDE

Jeho předpokládaný vítěz, nová bondovka Casino Royale, zůstal poněkud překvapivě na druhém místě byť s taktéž velmi slušnou tržbou 40,6 milionu dolarů. Třetí místo patří politicky nekorektnímu humoru kazašského reportéra Borata, ketrý se na špici žebříčku drží už třetí týden.

Foto: Falcon

Happy Feet australského režiséra George Millera vypráví příběh mladého tučňáka Mubleho, který neumí zpívat, což mu zkomplikuje nejen hledání si nevěsty, ale také soužití s ostatními tučňáky. Falešný hlas mu propůjčil Elijah Wood.

"Dokážu udržet tón. Můj zpěv není ve skutečnosti tak špatný," hájí se představitel Froda z Pána prstenů. Hlasy animovaným frakounům propůjčila i další známá jména. Kromě Elijaha Wooda na ledě zpívá Robin Williams, Hugh Jackman nebo Nicol Kidmanová. Do českých kin snímek dorazí 7. prosince.

Infobox
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Happy Feet je prvním animovaným filmem režiséra George Millera, který si udělal jméno komedií Čarodějky z Eastwicku.  "Zkuste si vycvičit tučňáka. Tučnák není domácí zvíře. S animovaným tučňákem je to mnohem jednodušší. Ale - pro mě je důležitý příběh. Když je skutečně dobrý, nevadí mi jakékoliv zpracování," říká k nové zkušenosti Miller.

Ačkoliv nyní falešně zpívající Frodo Bonda pokořil, dá se předpokládat, že tučňáčí komedie v celkovém součtu tržeb nakonec zůstane za Casinem Royale. I proto, že novou bondovku schválili čínští cenzoři a Craig v Casinu Royale se stane prvním agentem 007, který se bude promítat na tamním území. V předchozích dvaceti případech čínské vládě vadily hlavně erotické scény.

 

Právě se děje

Další zprávy