King Kong řval studii Barrandova

6. 12. 2005 16:00
Praha - Málokdo ví, že řev obřího lidoopa se rozléhal i pražským Barrandovem.

Jeho mluvčí Dušana Chreneková řekla, že postsynchrony k dokončovanému snímku v Praze v listopadu natáčela slavná australská herečka Naomi Wattsová.

"Pomocí takzvaných ISDN linek se jedno ze studií barrandovské zvukové postprodukce virtuálně propojilo se studii na Novém Zélandě, v Londýně a New Yorku, aby zvukaři Chris Ward, Nigel Stone a na české straně Ivo Heger mohli dotočit poslední zvuky ke klíčovým scénám filmu," uvedla Chreneková. Během pěti hodin tak vznikla například nahrávka pro scénu na Empire State Building, slavná i z předchozích filmových zpracování příběhu.

Podle Chrenekové zabezpečovala propojení všech studií americká společnost Ed Net. Prahu si Američané vybrali díky referencím předchozích úspěšných projektů.

Podle Chrenekové se spojení linkami ISDN používá proto, že je někdy nemožné a drahé zorganizovat kvůli nahrávce, opravě dialogů či hudby setkání v jednom místě. "Režisér, střihač, herci, zvukař či producent mají při dokončovacích pracích většinou už jiné projekty v různých částech světa. ISDN tedy řeší problém časový i finanční, například za letenky nebo ubytování," vysvětlila.

Prostřednictvím ISDN přenosů se barrandovská postprodukce podílela na filmech jako Confidence, Chasing Liberty, Prince and Me, Hooligans, The Grid či Running Scared, kdy v barrandovském studiu pracovali například Ed Burns, Hillary Swanková, Elijah Wood, Liev Schreiber, Bernard Hill a Caroline Goodallová.

 

Právě se děje

Další zprávy