Depp právě vydělal miliardu dolarů

Reuters, gra
10. 9. 2006 15:00
Los Angeles - Pokračování Pirátů se stalo třetím nejvýnosnějším filmem všech dob. V cestě na vrchol jim zbývá porazit Saurona a potopit Titanic.

První příčku nejvýnosnějších snímků okupuje zatím snímek z roku 1997 o největší námořní katastrofě historie, jenž si na konto si připsal 1,8 miliardy dolarů. Za ním je třetí pokračování Pána prstenů: Návrat krále z roku 2003, za který diváci v kinech utratili 1,1 miliardy.

Piráti s Johnnym Deppem v hlavní roli kapitána Sparrowa o víkendu s miliardou předstihli Harryho Pottera a Kámen mudrců (976 milionů) a dostali se na třetí místo; zároveň se stali teprve třetím filmem, který kdy miliardu dolarů na tržbách překročil .

Americkou premiéru měli Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže 7. července a brzy začali překonávat rekordy - jsou mimo jiné filmem, který nejrychleji vydělal 300 milionů dolarů. Brzy se tak stali vůbec nejvýnosnějším titulem společnosti Walt Disney. Pokořili dosavadního šampiona, animovaný snímek Hledá se Nemo, který vydělal 866,9 milionu dolarů.

Bezkonkurenčně porazili i v amerických i světových tržbách další dva předpokládané trháky letošního roku: animovaný snímek Doba ledová 2: Obleva, jejž vyslala do boje společnost 20th Century Fox, i Šifru mistra Leonarda s Tomem Hanksem od společnosti Sony Picture.

Největší podíl na úspěchu odborníci přičítají Deppovi. "Má takový divácký ohlas, jaký jsme neviděli už léta," soudí analytik filmové distribuce Chad Hartigan. Nicméně s takovým úspěchem filmu se v branži nepočítalo.

Foto: Aktuálně.cz

První Piráti z Karibiku před třemi lety vydělali 656 milionu dolarů, třetího dílu se diváci dočkají už příští rok v květnu spolu s novými postavami. Například kytarista Rolling Stones Keith Richards si zahraje otce hlavní postavy; právě Depp prý přesvědčil dvaašedesátiletého Richardse, aby roli vzal.

 

Právě se děje

Další zprávy