Trosečníci dobojovali. Jsou zpátky doma

ČTK, gra
6. 8. 2006 17:23
Praha - Celý měsíc žili v drsném prostředí a plnili náročné úkoly. Nyní si už účastníci show Trosečník užívají teplo domova.
Foto: TV Prima

"Štáb nyní začne zpracovávat natočený materiál a od září se mohou diváci těšit na všechna dobrodružství, která soutěžící i realizační tým během měsíce v divočině zažili," uvedla Michaela Broscheová z Primy.

Ani cesta domů z Perlových ostrovů ale nebyla jednoduchá - ostrov Contadoru opustili už v úterý 2. srpna a přes Panama City, Caracas a Paříž dorazili na letiště v pražské Ruzyni až v pátek pozdě odpoledne.

Foto: TV Prima

Přivítání s přáteli a rodinami bylo bouřlivé, nechyběl smích, radost ze setkání ani slzy a pocit nostalgie, že to velké dobrodružství už končí.

Principem soutěže Trosečník je pobyt několika lidí na neznámém exotickém místě. Plní různé úkoly, řeší nástrahy organizátorů i počasí a postupně se navzájem hlasováním vyřazují ze hry. Vítěz získává výhru, například v americké verzi to byl milion dolarů. Jaká bude výhra u české verze, zatím Prima neuvedla.

Foto: TV Prima

Perlové ostrovy, kde pobývali čeští "trosečníci", tvoří skupina asi 183 ostrovů a ostrůvků, které se nacházejí v Panamském zálivu v Tichém oceánu. Obecně je lze podle Primy charakterizovat jako "kousky pevniny porostlé bujnou vegetací a plné divoce žijící fauny". Soutěžící pobývali na menších ostrůvcích Gibraleon, Plantaneras a Mogo Mogo.

Reality show Trosečník se ve světě vysílala pod názvem Survivor. Poprvé se na televizní obrazovce objevila ve Švédsku v roce 1997, úspěch s ním zaznamenala i americká stanice CBS, která od května 2001 až dosud uvedla 12 sérií. Survivor byl podle údajů Primy prodán do 48 zemí a odvysílán ve 106 sériích.

 

Právě se děje

Další zprávy