Bar nezabral. Ustupuje jiným pořadům

Jitka Gráfová
28. 7. 2006 11:00
Praha - Reality show Bar zklamala očekávání. Prima nebude riskovat a stahuje ji z hlavního vysílacího času.
Foto: TV Prima

Nejdřív byl Bar vysílán v jednadvacet hodin, teď ho posunuli až o hodinu později. Důvod? Letní měsíce, nebo nízká sledovanost?

"Reality show Bar se v průběhu tří týdnů vysílání vyprofilovala jako program, který sledují především mladší diváci, kteří jsou v těchto krásných letních dnech zvyklí přicházet k televizi trošku později," říká ředitel programu Prima TV Miloš Zahradník

Televize rovněž věří, že po této změně bude divácký zájem lepší a současná průměrná sledovanost, která se pohybuje okolo 360 tisíc diváků, ještě vzroste.

Foto: TV Prima

"Tento časový posun máme osvědčený z jiné reality show VyVolení a nárůst diváků se opravdu objevil," uvedla pro deník Aktuálně.cz mluvčí televize Prima Jana Malíková.
 
A jak se tato změna odrazí na televizních obrazovkách? Během pracovního týdne přijdou po dvacáté hodině na řadu pořady typu Nikdo není dokonalý nebo Rodinná pouta, poté krimiseriály nebo show o záhadách Věřte - Nevěřte. A teprve až po nich diváci uvidí Bar.

Dokonce ve středu a ve čtvrtek budou v hlavním čase vysílány dvě jiné primácké novinky - Vylomeniny a Inkognito.

Soutěžící nové show Bar si užívali první den v práci. Museli obsluhovat návštěvníky open party.
Soutěžící nové show Bar si užívali první den v práci. Museli obsluhovat návštěvníky open party. | Foto: TV Prima

S Vylomeninami, které uvádí Libor Bouček, je televize velice spokojená. "Jsme rádi, že se tento pořad líbí mladší skupině diváků, a až se zde utkají různorodější skupiny soutěžících, rovněž předpokládáme nárůst sledovanosti," dodala mluvčí.

Další pořad Inkognito běžel na televizních obrazovkách zatím pouze dvakrát a na celkové hodnocení je podle mluvčí televize ještě brzy.

Kromě týdenního posunu prochází změnou i sobotní večery, během nichž diváci hlasují, kdo ze soutěžících z Baru vypadne. Dříve byli během sobotního večera diváci zvyklí sledovat Bar a poté až filmový trhák. Nyní to bude naopak.

V reality show Bar soutěžící bojují o vítězství, které jim vynese výhru v hodnotě pěti milionů korun. V pražských Go Žlutých lázních se starají o chod baru a obsluhují obyčejné lidi z ulice - samozřejmě za přísného dohledu televizních kamer.- o Baru čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy