Deppa trápí vedro a naštvaní domorodci

ČTK, BBC, gra
4. 7. 2006 10:33
Los Angeles - Johnny Depp má novou přezdívku - kanibal. Příslušníci domorodého kmene se bouří proti novým Pirátům z Karibiku. Uvnitř: FOTOGALERIE
Foto: Reuters

Členové kmene Garifuna jsou pobouřeni scénou, v níž je kapitán Jack Sparrow, kterého slavný herec ztvárnil, opékán zaživa.

"Filmové vylíčení našich domorodců jako divochů chtivých lidského masa je hrubě nepravdivé a politicky naprosto nekorektní," prohlásil kmenový náčelník Charles Williams.

"Samozřejmě, že v minulosti tu byly případy násilí a krveprolití. Ale vypalovat nám v dnešní době znamení hanby, je velice špatné. Až se Hollywood vrátí, budeme pokračovat v boji."

Ostrované hrozí bojkotem při natáčení budoucích pokračování snímku také kvůli scéně, v níž Depp žvýká uťaté prsty.

Foto: Reuters

Herec se však ohrazuje s tím, že cílem bylo vyvolat smích diváků, a to se také podařilo. "To poslední, co bychom chtěli, je někoho urazit. Je to výmysl a myslím, že lidé si to uvědomují."

Piráti z Karibiku s podtitulem Truhla mrtvého muže si právě odbyli evropskou premiéru. V pondělí dorazili do Londýna tvůrci i herecké hvězdy.

Stovky fanoušků musely čelit neskutečnému horku na londýnském Leicester Square, mučení jim však vynahradila hodinová promenáda herců.

Foto: Reuters

Na premiéře nechyběly ani ty hlavní hvězdy: Johnny Depp, Orlando Bloom ani Keira Knightleyová. "V USA jsme měli skvělé reakce, ale já jsem Londýňanka a je vždycky zvláštní být an premiéře tady," říká herečka.

Teď už všichni s napětím očekávají, jestli bude dvojka Pirátů stejně úspěšná jako první díl, který se stal jedním z komerčně nejvýnosnějších snímků.

 

Právě se děje

Další zprávy