Začal Bar. Savka i Anife se otáčeli

Jitka Gráfová
10. 7. 2006 15:15
Praha - Na Primě už to vře. Dnes začíná nová reality show Bar. Známé tváře budou obsluhovat obyčejné lidi z ulice. Uvnitř: FOTOGALERIE + SPOT

Včera si to vyzkoušeli účinkující nanečisto, konala se open party pro zvané, na níž nechyběl ředitel televize Prima Martin Dvořák, Vendula Svobodová či Sisa Sklovská. Letní party okořenil noční ohňostroj či bodyshot v podání exVyVoleného Martina Hranáče. Zatímco se hosté bavili, účinkující už kmitali na place.

O co v Baru půjde? Šest mužů a šest žen spolu bude  provozovat bar v areálu Go Žluté lázně v Praze a zároveň společně bydlet v apartmánu. Mohlo by se zdát, že trávit léto v Baru v areálu u Vltavy bude příjemná dovolená.

Jenže účastníci nebudou mít na lenošení moc času. Budou chodit do práce. "Nebude to žádné polehávání, budou pěkně makat," uvedl z realizačního týmu Rostislav Uher.

A navíc budou bedlivě sledováni kamerami. "Po celou dobu budou monitorování fixními či mobilními kamerami a jsou povinni nosit  mikroport, s jehož pomocí jsou zaznamenávány jejich hovory".

"Kromě běžných povinností mohou být dramaturgií navíc vyzváni k různým aktivitám a soutěžím," uvedla mluvčí projektu Anna Laštovková.

Tým je rozdělen do dvou skupin (červených a žlutých). Jedna je ve službě, obsluhuje "obyčejné lidi z ulice", stará se o veškerý chod baru. Druhá odpočívá a plní úkoly různých typů.

Po celou dobu vysílání reality show se budou muset pohybovat pouze v prostorách Baru nebo ve svém "letním bytě".

Jeden z účinkujících Pavel Novotný
Jeden z účinkujících Pavel Novotný | Foto: TV Prima

Opustit je mohou pouze ve výjimečných případech. Pokud to šéfdramaturg nebo producent schválí, mají nárok opustit areál nejvýš dva účastníci najednou maximálně na čtyři hodiny denně; ale pořád je stejně bude sledovat televizní štáb s kamerou.

O co jde?

Každý čtvrtek se ponese ve znamení tzv. plusů a minusů. Každý soutěžící jmenuje jednoho ze své skupiny, komu chce dát plus, a jednoho, kdo si podle něho zaslouží minus. V každém družstvu tedy bude soutěžící s největším počtem plusů  a druhý s největším počtem minusů.

Od té chvíle vstupují do hry diváci: až do sobotního přenosu budou moci hlasovat - ať už telefonicky nebo sms zprávami - které družstvo bude hlavním aktérem sobotního pořadu s názvem Horké křeslo.

Jestliže nejvíce hlasů dostanou žlutí, vylučovat se bude z družstva červených, a to tím způsobem, že do prvního křesla usedne "nejminusovější červený". Jeho protivníka, jenž usedne do druhého křesla, určí ten červený, který dostal v nominačním večeru nejvíc plusů.

Martin Hranáč na open párty
Martin Hranáč na open párty | Foto: TV Prima

A znovu přichází na řadu diváci. Ti rozhodnou, kdo z této dvojice v soutěži dál zůstane a kdo ji opustí.

S Barem se televizní diváci budou setkávat denně vždy v 21 hodin, v sobotu bude show vysílána v hlavním vysílacím čase od 20 hodin. V neděli pak začne v 22:25.

Na vítěze čeká výhra v celkové hodnotě 5 milionů korun. "Půjde o kombinovanou výhru, kterou bude tvořit finanční hotovost ve výši 3 miliony, automobil v hodnotě 1,2 milionu korun, zahraniční zájezdy v celkové ceně 500 tisíc korun a další věcné ceny za 300 tisíc korun," dodala Laštovková.

A kdo se o výhru bude ucházet? Kromě kapitána Tomáše Savky například Anife Vyskočilová, syn baviče Petra Novotného Pavel, kosmetička Jarka Bláhová, obchodní zástupkyně Petra Matulová, finanční makléř Luboš Kraus, zdravotní sestra Michaela Smíšková, kuchař Roman Veselský, student gymnázia Jan Tlachač, shopmanagerka Dagmar Červinková, student a model Martin Fiřt a podnikatelka Marcela Baldas.

 

Právě se děje

Další zprávy