Hledači pokladů vyrazili i bez Jandáka

Jitka Gráfová
23. 6. 2006 10:00
Zvíkov - Režisér Pavel Jandourek začal natáčet nový dobrodružný film Maharal - tajemné dědictví. Uvnitř: FOTOGALERIE
Foto: Česká televize

"Půjde o prázdninový příběh tří pražských dětí - Aleny, Davida, Ondry - a charismatického hledače pokladů Aarona Cohena," říká Bohuslava Holubová z České televize, která je koproducentem filmu.

Film vznikne během léta. Natáčení by mělo končit v září a premiéra se plánuje už na leden příštího roku. Současně vznikne pětidílný televizní seriál; každá část bude mít pětadvacet minut.

Natáčení podle scénáře Martina Bezoušky začalo na hradě Zvíkov. Příběh diváky zavede na nejtajemnější místa staré Prahy, do rozvalin starého vodního hradu i mezi podivuhodné bytosti z dávných časů. Další záběry vzniknou ve Vysokých Tatrách a také v Tunisku.

"Všude tam se odehrává napínavé a  dobrodružné pátrání po záhadném pokladu, Golemovi a bájném Kameni mudrců," dodává Holubová.

Napínavý a fantastický příběh určený především dětem má prý reálný základ. Všechny dostupné historické prameny se totiž shodují na doložené existenci proslulého talismanu slavného pražského rabína Jehudy Löwa ben Becalela.

Foto z natáčení filmu Maharal
Foto z natáčení filmu Maharal | Foto: Česká televize

Ve filmu s rozpoštem 35 milionů korun diváci v hlavních dětských rolích uvidí Tomáše Maternu, Adrianu Neubauerovou a Matyáše Valentu. V dalších rolích se mohou těšit na Bořivoje Navrátila, Barboru Seidlovou, Miroslava Táborského či Matěje Hádka. Kamery se ujal Asen Šopov.

Do role hledače pokladů byl původně obsazen Vítězslav Jandák, který už  začátkem roku absolvoval první záběry. Účasti v tomto projektu se však musel vzhledem k zaneprázdnění ve funkci ministra kultury vzdát.

 

Právě se děje

Další zprávy