Reality show vás prokoukne. Podle jídla

Jitka Gráfová
8. 6. 2006 16:00
Praha - Televize Prima chystá novou reality show. A to netradiční - o jídle. V současné době už probíhají přípravy a televize hledá zájemce.

Vlna reality show v Česku nepolevuje, naopak. Diváci na ně slyší a televize si je chystají jako trumf pro podzimní schéma. V době, která vyznává zdravý životní styl, by Prima s pořadem Jste to, co jíte neměla minout.

"Jste to, co jíte je v mnoha zemích úspěšná reality show, která se na podzim letošního roku objeví i v u nás," potvrdila mluvčí televize Prima Jana Malíková.

Horší než zamrazená jídla jsou například smetanové výrobky nebo chipsy.
Horší než zamrazená jídla jsou například smetanové výrobky nebo chipsy. | Foto: Aktuálně.cz

Podle ní tedy nejde pouze o pořad o hubnutí a dietách. V reality show diváci uvidí příběhy konkrétních lidí, prý zjistí, že i v téhle oblasti  souvisí všechno se vším a přesvědčí se o důležitosti a síle motivace.

"Divák uvidí i to, jak může člověk změnit svůj život pouze tím, že se vzdá některých zamilovaných pochutin a upraví svůj životní styl," dodává mluvčí.

Pořad bude mít i svého průvodce, jeho jméno však zatím stanice neuvedla. "Bude to specialista na hubnutí, který pomůže těm, kteří se naší reality show budou chtít zúčastnit." Takoví lidé se právě nyní mají přihlásit. "Zájemci o účast se mohou přihlásit prostřednictvím dotazníku zveřejněného na našich webových stránkách," proznamenala Malíková.

Dalším důvodem nočního přejídání může být onemocnění žaludku či dvanáctníku. Porucha stěny dvanáctníku či žaludku se sklonem k tvorbě zánětu či vředu opravdu může vyvolat až vlčí hlad.
Dalším důvodem nočního přejídání může být onemocnění žaludku či dvanáctníku. Porucha stěny dvanáctníku či žaludku se sklonem k tvorbě zánětu či vředu opravdu může vyvolat až vlčí hlad. | Foto: www.freeimages.co.uk

Po vyplnění a odeslání dotazníku bude zájemce automaticky zařazen do databáze; pokud bude splňovat potřebná kritéria, pozve ho produkce castingu k osobnímu pohovoru.

"Jestli ho do reality show vybere, to už pak záležet zejména na adeptovi na zhubnutí samotném," dodala mluvčí.

Televize Prima získala vysílací licenci od společnosti Celador International Ltd. Vůbec poprvé tento pořad odvysílala britská televizní stanice Channel 4  v létě roku 2004 a zaznamenala fantastický ohlas.

S velkým úspěchem byl vysílán například v Austrálii, Rakousku, Belgii, Brazílii, Kanadě, Dánsku, Finsku, ve Francii, Holandsku, v Polsku, na Novém Zélandě a v dalších zemích.

 

Právě se děje

Další zprávy