King Kong možná bude řvát ve 3D

Hej, Reuters
10. 11. 2005 12:45
Los Angeles - Chystaný film Petera Jacksona King Kong se možná dočká i 3D verze.
Foto z filmu King Kong
Foto z filmu King Kong | Foto: Bontonfilm

14. prosince vstoupí do amerických kin (do českých o den později) napjatě očekávaný velkofilm Petera Jacksona, autora hvězdné trilogie Pán Prstenů. King Kong byl poprvé natočen v roce 1933. Od té doby se dočkal řady remaků, ale tato první verze je dodnes považována za nepřekonanou. Ale proč by ji nemohl překonat právě Jackson, jehož Pán prstenů je jedním z největších a nejobdivovanějších filmových projektů současnosti?

První zmínky o novém filmu jsou velmi kladné. Jackson natočil téměř tříhodinový film na svém rodném Novém Zélandu. Zasadil ho do meziválečné éry, v níž se odehrává i kultovní klasika z roku 1933. Postavu King Konga zato vytvořil s pomocí nejmodernějších digitálních technologií (studio WETA, které se na "oživení" monstra podílelo, dostalo už Oskara za postavu Gluma z Pána prstenů).

Úspěch King Konga z velké míry závisí právě na uvěřitelné hrůzostrašnosti titulního hrdiny. Té by mohl napomoci i plánovaný převod filmu do 3D technologie. 3D verze King Konga by se mohla do amerických kin dostat několik měsíců po premiéře klasické verze. V USA jsou převody hraných i animovaných filmů do 3D celkem běžné, aktuálním 3D hitem je dětský animovaný Strašpytlík (od dnešního dne i v českých kinech, ovšem jen v klasickém 2D formátu). V České republice je kino vybavené 3D promítací technologií v pražském paláci Flora, promítají se tu převážně přírodovědné snímky, ale i dětské animované filmy.

 

Právě se děje

Další zprávy