Jak vypadá diskriminace? Vyberte nejlepší fotografie

Redakce
6. 11. 2007 14:25
Zúčastněte se velké fotografické soutěže

Praha - Dá se zachytit nespravedlnost?

Multikulturní centrum Praha zorganizovalo v rámci kampaně na podporu rovných příležitostí fotografickou soutěž o nejlepší dokumentární cyklus na téma rozmanitost a diskriminace v české společnosti.

Vítězem se stal Jiří Doležel se souborem fotografií, který se věnuje osudům romských rodin deportovaných rozhodnutím vsetínské radnice na Jesenicko a Prostějovsko.

Pětičlenná porota navíc udělila zvláštní uznání souborům Jany Štěpánové, Simona Changa a fotografiím Ludvíka Hradílka, který je kmenovým fotoreportérem Aktuálně.cz.

Deník Aktuálně.cz vám nyní dává šanci konfrontovat svůj názor s názorem odborné poroty. Projděte si třicet souborů fotek, které se soutěže zúčastnily, a vyberte hlasováním ten, který se vám líbí nejvíce. (Dát hlas můžete jedné galerii, hlasování můžete opakovat po hodině.)

Vítěze vašeho hlasování oceníme na slavnostní vernisáži výstavy prací, která se uskutečnjí 7. listopadu v prostorách pasáže ve Vodičkově ulici číslo 32 v Praze.

Soutěž pořádaná Multikulturním centrem Praha byla otevřena profesionálním i amatérským fotografům, kteří se věnují tématům rozmanitosti a diskriminace na základě rasového či etnického původu, náboženství nebo víry, věku, zdravotního postižení či sexuální orientace v Česku.

 

 

Právě se děje

Další zprávy