Ano, pane ministře, vracíme se na televizní obrazovky

Kultura Kultura
30. 3. 2012 6:34
Oblíbený seriál dostane nové obsazení, naváže na původní sérii
Foto: bbcprograms.com

Praha - „Ano, pane ministře, vracíme se na televizní obrazovku," tak by pravděpodobně komentoval comeback tajemník Humphrey Appleby svému nadřízenému, předsedovi vlády Jimu Heckerovi. Legendární politická satira Jistě, pane ministře totiž po čtyřiadvaceti letech dostane pokračování.

Pokračování populárního televizního seriálu, který s radostí sledovala mimo jiné Margaret Thatcherová, pro televizní stanici Gold napíší původní scenáristé Jonathan Lynn a Antony Jay. Většinu herců však bude třeba obměnit.

Ústřední postava neschopného ministra a posléze i premiéra Jima Heckera o svého představitele přišla v roce 1995, kdy Paul Eddington podlehl leukémii. Představitel pohotového tajemníka Humphreyho - sir Nigel Hawthorne - zase zemřel v roce 2001 na infarkt.

Foto: Aktuálně.cz

Nové osazenstvo by pak mělo navázat tam, kde jejich předchůdci v osmdesátých letech skončili. Hecker povede koaliční vládu vstříc ekonomickým problémům a skotským snahám o vyhlášení nezávislosti.

„Politické prostředí v Británii je nyní perfektní pro to, aby se Jistě, pane ministře vrátilo na televizní obrazovky," tvrdí zástupkyně společnosti UKTV Jane Rogersonová. Právě pod televizní síť UKTV spadá i komediální kanál Gold, jenž šestidílné pokračování odvysílá.

Produkci má na starosti komediální sekce stanice BBC a šéf Mark Freeland jako jeden z důvodů pokračování uvádí také divadelní verzi oblíbeného seriálu, která aktuálně sklízí úspěchy na britských pódiích.

Foto: BBC

Původní seriál Jistě, pane ministře běžel od roku 1980 do 1988 a měl 38 epizod.

UKTV má pod palcem také další komediální stanici Dave, kde v roce 2009 oživila sci-fi sitkom Červený trpaslík. Minisérie pojmenovaná Návrat na Zemi měla sledovanost kolem tří milionů a byla diváky přijata poněkud rozpačitě. I tak ale další pokračování dostalo zelenou a na obrazovce se objeví letos na podzim.

 

Právě se děje

Další zprávy