Žilková a Ruda z Ostravy zatančí na Nově podle Vejdělka

Kultura Kultura
18. 1. 2012 7:00
Kromě seriálu První krok uvede novou pěveckou show
První krok
První krok | Foto: Aktuálně.cz

Praha - TV Nova v jarním schématu vsadí na reality show. Pilotním pořadem bude pěvecká soutěž Hlas Česko Slovenska. Na federální verzi nového světově populárního pořadu The Voice spolupracuje stanice se slovenskou Markízou.

Formát vznikl v roce 2010 v Holandsku, právě je k vidění v Německu a vysílat ho má letos dvacet zemí včetně Británie, Francie či Belgie. Na Nově odstartuje v neděli 12. února 2012. Show bude moderovat Leoš Mareš se zpěvačkou Tinou, v roli tzv. koučů se objeví Dara Rolins, Rytmus, Michal David a Josef Vojtek.

Na rozdíl od Superstar (či X-factoru) má být soutěž unikátní tím, že rozhodovat bude jen kvalita hlasu. Kouči budou na otočných křeslech sedět k soutěžícím zády a rozhodnou na základě jejich hlasových schopností. Když se křeslo otočí, znamená to, že soutěžící postupuje.

Hlas Česko Slovenska
Hlas Česko Slovenska | Foto: Aktuálně.cz

Následně budou účastníky lákat do svých týmů a snažit se tak najít „ten nejlepší hlas". Zároveň budou trenéry týmů, jež proti sobě budu soutěžit. Do pořadu se prý nehlásí úplní amatéři a odměnou pro ně má být možnost profesionální spolupráce. Vítěz obdrží i tradiční finanční odměnu a možnost natočit album u společnosti Universal, která je světovým partnerem soutěže.

Kromě tradiční nabídky fotografií a videí chce Nova využít web i pro další propagaci a rozšíření. Na nova.tv již je hlasový analyzér a vítěz tohoto „internetového měření" se objeví v televizním Hlasu.

Další reality show bude na jaře nová, pátá řada Výměny manželek.

Z archivu, kde nějakou dobu ležel, vytáhla Nova na jaro seriál První krok z prostředí taneční akademie. Adaptaci španělského seriálu Un Paso Adelante režíroval Jiří Vejdělek; autor filmů Ženy v pokušení a Muži v naději se podílel i na scénáři.

Helena
Helena | Foto: Aktuálně.cz

Roli ředitelky akademie má Veronika Žilková, učitele hrají Klára Issová či Pavel Kříž, objeví se tu i Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, ale jinak se v rolích žáků mají ukázat také „neokoukané tváře".

Na jaro jsou připraveny další díly Kriminálky Anděl, kam nastoupila nová postava plukovnice Kopecké v podání Ivany Chýlkové. Nasazeny budou premiérové díly Ulice, kterou v podvečer sleduje třetina těch, co se dívají na televizi; nové díly bude mít i Ordinace v růžové zahradě 2, na kterou se dívá okolo dvou milionů lidí.

Další novinkou je sitcom z rodinného prostředí Helena, na kterém se podíleli i tvůrci Comebacku. Hlavní roli má Sandra Pogodová, dále s ní hrají Leoš Noha či Martha Issová.

Ze zahraničních seriálů Nova nabídne novou Kriminálku Las Vegas a Mentalistu. Objeví se i 24 hodin nebo Útěk z vězení. Nova se podílí i na filmu podle seriálu Okresní přebor, který má jít do kin v březnu.

Nova Cinema, která si prý drží průměr pěti procent podílu z publika, uvede kromě nových filmů (Marie Antoinetta, Tootsie, Nouzový východ, Gangy New Yorku, Rudý baron) a seriálů také reality show Amazing Race o cestování po světě a boji o milion dolarů.

Amazing Race
Amazing Race | Foto: Aktuálně.cz

Sportovní kanál  nabídne kromě domácích i zahraničních ligových soutěží kupříkladu přímé přenosy z mistrovství světa ve snowboarding. Na MTV se pak mimo jiné objeví kreslení navrátilci Beavis a Butthead.

Nova, která převzala provozování ICQ na českém a slovenském trhu, oznámila, že se na tuto platformu propojí se svými weby a bude na ní nabízet uživatelům ukázky a bromace ze svých nových pořadů včetně zmíněného Hlasu. Rozšiřuje se i přístup k jejich videoportálu VOYO, který si je možno od Vánoc předplatit měsíčním paušálem. Podle DigiZone.cz chce mít Nova do konce letošního roku 100 tisíc takových předplatitelů.

Tiskovou konferenci v kulisách Hlasu pěkně ozvláštnili moderátoři. Roztomile mimózní zpěvák Ivan Hlas četl z papíru otázky pro moderátory i kouče Hlasu Česko Slovenska a ještě svědomitě komentoval jejich odpovědi, proč to bude tak velká zábava. (Ne, Ivane, nebojte, určitě vás nevybrali jen kvůli tomu jménu!)

Hlase poté vystřídala třikrát rychlejší a profesionálně zaměnitelná Renata Czadernová. Hercům, kteří přišli zastupovat nové pořady, kladla spontánní otázky typu "jak se vám hrálo" a mátla je tím, že nerozlišovala mezi postavami a jejich představiteli. Dotazovaní své odpovědi stejně spontánně zlehčovali nebo hrdinně bojkotovali.

 

Právě se děje

Další zprávy