Šéf Primy kritizuje postup rady při změně licence

Kultura ČTK Kultura, ČTK
11. 1. 2012 16:53
Regionální RTA se nelíbí, že ji Prima nevysílá
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Generální ředitel FTV Prima Marek Singer kritizoval postup Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) při vrácení licence Primy. Podle něj by rada měla vydat osvědčení o vrácení licence původní Primy a neměla by žádat o další vyjádření Český telekomunikační úřad.

"My jsme využili práva na vrácení licence původní Primy. Jediný krok, který může RRTV udělat, je vydat osvědčení o vrácení licence. Ze zákona může vrácení licence pouze vzít na vědomí," řekl ve středu Singer. Tím, že rada oslovila v celé záležitosti ČTÚ, postupovala podle něj nestandardně.

Jeho vyjádření souvisí se sporem, který Prima vede s RTA. Ta dosud vysílala na společných frekvencích s Primou a kvůli překlopení licence na nový kanál Prima family od 1. ledna nevysílá.

RTA se obrátila se stížnostmi v souvislosti s postupem Primy na RRTV, ČTÚ a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Argumentuje zejména tím, že původní celoplošnou licenci získala nejdříve metropolitní Premiéra (dnes Prima) díky spojení s regionálními vysílateli.

A že právě tehdejší licenční podmínky zajišťují regionálním televizím přístup do jejího vysílání do roku 2018. FTV Prima oznámila, že RTA šíří nepravdivé tvrzení a ve sporu s ní podala trestní oznámení a žalobu.

"Možnost, že by RTA vysílala na programu Prima family, mohu naprosto vyloučit. Nicméně platí nabídka, že může za úplatu vysílat na programu Prima love," řekl Singer a dodal, že RTA může také vstoupit samostatně do multiplexu 3.

 

Právě se děje

Další zprávy