Bude jednou jedna policejní kapitánka Soňa Norisová

Irena Hejdová Irena Hejdová
3. 9. 2008 7:30
Nova začíná natáčet další krimiseriál - ze Šumavy
Policie Modrava: Soňa Norisová
Policie Modrava: Soňa Norisová | Foto: Tv Nova

Praha - Krátce poté, co odstartovala vysílání premiérového seriálu Kriminálka Anděl, začala nejsledovanější česká stanice připravovat další seriál s krimitématikou.

Policie Modrava se právě natáčí na Šumavě, první klapka pilotního dílu padla v pondělí v Klatovech.

Režisérem seriálu je Jaroslav Soukup, který má s policisty své zkušenosti.  Proslul totiž jako autor třídílné komediální série Byl jednou jeden polda s Ladislavem Potměšilem v roli majora Maisnera.

Jeho filmová kariéra obsahuje řadu záseků, které patří ke klasice normalizační československé kinematografie. V jeho režii debutoval na plátně Sagvan Tofi ve filmu Vítr v kapse. 

Natočil i oba díly Discopříběhu, Lásku z pasáže, Svatbu upírů či dva díly Kamaráda do deště, v němž se jeho oblíbenec Tofi vrátil po boku Lukáše Vaculíka.

Po poldovské sérii v roce 2001 vytvořil ještě děsivě bláznivou komedii Jak ukrást Dagmaru se svým dalším oblíbencem Jaroslavem Sypalem a poté se na sedm let odmlčel.

Lukáš Vaculík ve své slavné roli v Kamarádovi do deště se Sagvanem Tofim
Lukáš Vaculík ve své slavné roli v Kamarádovi do deště se Sagvanem Tofim | Foto: ČT

Nyní se tedy vrací - stejně jako se na obrazovku vrací Sagvan Tofi. Ten ale nikoli coby hrdina Policie Modrava, bude na Nově uvádět nový magazín o celebritách.

Hlavní postavou seriálu je policejní kapitánka v podání Soni Norisové, slovy mluvčí Novy Michaely Fričové "mladá, šikovná a do práce ponořená kapitánka Jana Vinická, která přijíždí do Kašperských Hor, aby nastoupila na uvolněné místo vedoucí místního policejního oddělení".

Coby šéfka v sukních se pochopitelně bude potýkat s nedůvěrou svých podřízených, nicméně svou ráznou povahou a energičností si nakonec vydobude zasloužené uznání.

Kromě Norisové připadly další postavy Jaroslavu Satoranskému či Filipu Tomsovi.

V některých rolích se objeví neherci z řad místních obyvatel, točit se bude většinou v exteriérech, dominovat jim bude krajina Kašperských Hor a okolí.

Možná nejde o jediný Soukupův návrat. Ve výhledu premiér Unie filmových distributorů už číhá nevybuchlá bomba v podobě anoncovaného pokračování poldovské série s pořadovým číslem čtyři.

Plán Českého filmového centra zase slibuje společný návrat Soukupa s Potměšilem pod hlavičkou třetího pokračování Discopříběhu; ten má zatím oznámenou premiéru na listopad příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy