Z1 startuje už v červnu, ČT24 přibude konkurence

mp
16. 5. 2008 10:45
Zpravodajská televize využije digitál, satelit i kabel

Praha - Čeští televizní diváci si budou moct od června naladit už druhou ryze zpravodajskou stanici. Soukromá televize Z1 oznámila dnes začátek svého vysílání - chce vysílat v některých regionech digitálně, zbytek území chce pokrýt pomocí satelitu nebo kabelu.

Doposud jedinému zpravodajskému kanálu ČT24 tak přibude konkurence, která by se chtěla přiblížit standardům úspěšných soukromých televizí, jako jsou CNN, Fox News či slovenská TA3.

Foto: Aktuálně.cz
Blog Milana Šmída:
Digitální brána otevřená? 

Za ambiciózním projektem Z1 stojí slovenská společnost J&T, která vlastní například fotbalovou Spartu Praha.

Kontinuální zpravodajství stanice, které má zajišťovat na 150 reportérů, doplní také dokumenty, magazíny, diskusní pořady a talk show.

Tvářemi Z1 budou známí moderátoři z Novy nebo Primy: v oblasti zpravodajských relací to je Vladimír Kroc z Českého rozhlasu, Jan Němec z ČT, Ondřej Kapic, exnovácký moderátorský dostihový kůň Martin Severa nebo Zbyněk Štíbr.

Z Primy přicházejí Martina Kociánová, Aneta Snopová, z ČT Veronika Sedláčková, Jana Lejpová nebo Jana Víšková. Se Z1 se vrací i moderátorka sportu z Novy Renata Dlouhá.

Podle plánu nové televize si ji budou moci od 1.června prostřednictvím pozemního digitálního signálu a set top boxů naladit diváci v Praze a středních Čechách, na Brněnsku, Ostravsku a Plzeňsku.

 

Právě se děje

Další zprávy