Ředitel Primy online: Zvyk vrátil naše zprávy zpět

gra
30. 4. 2008 11:00
Marek Singer odpovídal v on-line rozhovoru
Marek Singer
Marek Singer | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Televize Prima přiznala prohru o večerní zprávy. „Za pět sedm je čas, ve kterém se naše zprávy již jednou osvědčily a dosáhly milionu diváků. Myslíme si, že v nové, ještě kvalitnější formě budou konkurenceschopné," uvedl v on-line rozhovoru generální ředitel Primy Marek Singer.

Posun na půl osmou televize ohlásila začátkem února; první den si nové zprávy vyhledalo skoro milion a půl diváků, jenže poté sledovanost začala klesat a mnohdy se dostala jen k číslu 400 tisíc. Situaci nezachránila ani moderátorská dvojice Pavel Zuna a Mirka Čejková,  ani nové studio a grafika.

Televize se tedy rozhodla, že zprávy vrátí  na 18:55 a opět se postaví veřejnoprávní televizi, která měla v sedm večer volné pole působnosti.

„Pokusili jsme se být rovnocennou alternativou pro Televizní noviny, ale divácký zvyk převážil," míní Singer.

Foto: Ludvík Hradilek
Čtěte také:
Prima prohrála boj o zprávy, vrátí je na sedmou večerní
Prima útočí na Televizní noviny. Lidskými osudy
Zprávy na Primě už tak netáhnou, přesto Nově ubraly

V době, kdy byly na Primě zprávy , teď poběží repríza seriálu Přátelé. Ke starém času se televize vrátí v pondělí - tedy ve stejný den, kdy Nova vyráží se svým novým projektem na internetu. Prima už chystá podzimní schéma, nabídne zahraniční seriály, ale i nové zábavní pořady.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:50Autor: divak

Otázka: dobyr den, jake zharnicni serialy koupite? a jeste jedna otazka: jste spokojeni s vysledky Osklivky Katky?

Marek Singer: Budeme pokračovat i přes léto premiérovými díly Zoufalých manželek, novými díly Chirurgové a pro léto jsme přichystali nový slavný seriál Terminator. A 5. 5. začínáme s Přáteli s výsledky Katky jsme spokojeni u mladé cílové skupiny.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:51Autor: digi

Otázka: Jak podle vas zmeni trh digitalni vysilani a jak se na nej chystate?

Marek Singer: Digitální vysílání přinese více televizních stanic a Prima se chystá využít všech tří licencí které jsou jí nabídnuty.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:51Autor: Anděla Vosmahlíková

Otázka: Kolik vážíte a proč?

Marek Singer: Vážím devadesát kilo protože moc jím a málo se hýbu.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:52Autor: stoura

Otázka: Nic proti, ale jak muze byt poradem roku neco tak stupidniho jako ta blbost Hadej kdo sem?

Marek Singer: Více než milionu diváků se to každý pátek líbí. Je mi líto, že vám ne.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:54Autor: Jana

Otázka: Chtěla jsem se zeptat jestli budete mít objektivní zprávy, odliv diváků vidím v tom že Zprávy Prima jsou hlásná trouba ODS, to samé Šimůnek a Nedělní partie. Ještě spojitost s Frekvencí 1 a Presslubem.Je Tuna pořád na Primě? Až budete při lidech a ne při ods + boháčích, budete mít diváky.

Marek Singer: Naším cílem je vyrovnané zpravodajství, na čemž jsme s Pavlem Zunou shodli. Pan Tuna je zástupce šéfredaktora. Myslím si, že při lidech jsme, koneckonců rubrika Šetříme vaše peníze je ve zprávách TV Prima jedna z nejpopulárnějších.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:54Autor: Petr Plysak

Otázka: chystate druhy odkladovy kanal jako NOva?

Marek Singer: Chystáme druhý kanál, odkladový nebude.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:55Autor: Lukas

Otázka: Dobrý den, neuvažovali jste, že byste nechali zprávy trvale ve 20:00, tak jako behěm fotbalového Eura? Nebylo by to v konkurenci Událostí a Ulice jistější, zároveň inovativní a poutající pozornost a tak nějak "prozíravější"?

Marek Singer: Pro samotné zprávy by to bylo zajímavé, pro naší osmou hodinu krajně nevýhodné vzhledem k vlastní tvorbě.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:56Autor: Jirka

Otázka: Dobrý den pane generální řediteli, pár dnů zpět TV Prima avizovala, že do Eura chce být digitální v Brně. Co Ostrava? Bude se taky digitalizovat do Eura nebo ne? Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů nejen v práci.

Marek Singer: Brno bude digitální v druhé polovině května, Ostrava bude digitální do Eura.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:57Autor: Zvedavy ctenar

Otázka: Hezky den, docela by me zajimalo, proc delate takove cachry se zpravami? A zda nemyslite, ze jste si ukousli velke sousto, kdyz jste se chteli stat konkurentem novy a pretahnout ji divaky? Dekuji

Marek Singer: Pokusili jsme se být rovnocennou alternativou pro Televizní noviny, ale divácký zvyk převážil. Proto jsme nyní poslechli přání diváků a přesunuli zprávy na jimi preferovaný čas 18:55.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:58Autor: Michal

Otázka: Jak dlouho myslite, ze vase zpravy vydrzi v novem case? Kdy je zase postehujete jinam?

Marek Singer: 18:55 je čas, ve kterém se naše zprávy již jednou osvědčily a dosáhly milionu diváků. Myslíme si, že v nové, ještě kvalitnější formě budou konkurenceschopné.

Odpovězeno: 30. 04. | 11:59Autor: edgar

Otázka: Dobrý den, co říkáte tomu, že vám odešla skoro celá původní redakce zpravodajství, včetně technického persomálu. Myslíte, že to je dobrý signál o fungování firmy?

Marek Singer: Původní redakce byla nahrazena lidmi kteří přišli za Pavlem Zunou. Rozhodně bych se neodvážil tvrdit, že její kvalita je nyní jakkoli oslabena. Dokazuje to i to, že posledních pár přírůstků k nám přišlo z TV Nova.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:00Autor: Radek

Otázka: Zdravim! Myslite si, ze je pro Primu se zpravami jednodussi konkurovat CT nez Nove?

Marek Singer: Není to jednodušší, myslíme si, že je to lepší pro našeho diváka.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:02Autor: karel

Otázka: Dobry den, bylo tezke priznat porazeny boj? Co rikate na to co chysta nova na internetu? treba nahe zpravy

Marek Singer: Není to ani tak těžké, pokud vím, že kvalita našich zpráv se v novém čase projeví. TN.CZ je odvážný projekt, čas ukáže, jestli je to i návratná investice.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:03Autor: david

Otázka: ty jo, chystate novy druhy kanal, co to bude a kdy ho chcete spustit? Osklivka katka je super serial diky

Marek Singer: Nechte se překvapit, pokud se vám líbí Ošklivka Katka, tak se vám určitě bude líbit i nový kanál.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:04Autor: Honza

Otázka: Chci se zeptat jak to vypadá se super soutěží 5 proti 5, v tv programu od5.5.2008 není nikde uvedena

Marek Singer: Soutěž 5 proti 5 dočasně uvolnila místo Milionáři. Její vylepšenou formu právě připravujeme.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:05Autor: Migal

Otázka: Budete prosím dávat tyto pořady?Televizní hry z cyklu Tak se ptám
Hrátky s J.Potměšilem a N.Boudovou
Až bude padat hvězda s T.Medveckou a j.Hrušínským,Diskodrom,Zpívá celá rodina,Rozmarýnek,V zámku a podzámčí, Tajuplný ostrov, Fortunata a Jacinta,Gorro,Skippi,Trosečníci, CindyDěti kapitána Granta

Marek Singer: V nejbližší době tyto pořady v naší programové skladbě nechystáme.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:06Autor: gabina

Otázka: co vase nova grafika, jake libi se divakum me porijde lepsi nez co jste meli predtim...jen to programove schema je trosku slabsi, co s tim budete delat..hodne zdaru

Marek Singer: Z reakcí diváků víme, že se jim nová grafika také líbí. Programové schéma zlepšujeme postupně, od léta uvidíte stále větší počet zlepšení.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:07Autor: hanka

Otázka: vase nej porady:hadej, kdo jsem a ber nebo neber z hlediska divacke sledovanosti cim to je ze takove pitomocke porady divaky bavi

Marek Singer: Nejspíš se tolika divákům líbí proto, že jsou jedny z mála opravdu zábavných pořadů na českých televizních stanicích.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:08Autor: reklamožrout

Otázka: Už tu padla zmínka o digitalizaci ... jak zahýbe s trhem reklamy? Budou hlavní komerční stanice muset zlevnit?

Marek Singer: Vývoj cen reklamy ukáže trh, nové stanice budou mít dle mého na začátku těžkou úlohu přitáhnout větší inzerenty.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:09Autor: Milan

Otázka: Nechce to dat do zpráv zprávy, které nevisílá konkurenční televize? To je to pravé ořechové.

Marek Singer: Skutečností je, že lidé chtějí vidět ty nejdůležitější zprávy. Odlišení tak přichází ve způsobu jejich zpracování, nikoliv ve zprávách samotných. Prima se snaží o zprávy zábavnější než ČT a zároveň méně bulvární než Nova.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:11Autor: Jako Molchov

Otázka: Dobry den a zdravim z Bulharska,
Chtel bych se Vas zeptat jestli planujete nove tematicke kanaly jako Nova Cinema. V Cechach dil ostatnich v roce 2007 byl skoro 10%, a napriklad v Bulharsku ve vikendech je vic nez 40%.
Budete pripravovat VyVoleni Celebrities?
Preji hodne uspechu!

Marek Singer: Ano, nové tematické kanály plánujeme. Podíl ostatních zcela určitě vzroste a Prima chce tohoto trendu využít. VyVolení Celebrities neplánujeme.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:13Autor: hanka

Otázka: dobry den, co noveho planujete na podzim, budete si udrzovat milionare, kterej neni moc uspesnej nebo nasadite nejakej jinej format zabavni vedomostni souteze? a proc jste se vlastne rozhodli pro recyklaci poradu?

Marek Singer: Milionář je soutěž, která je po mnoho let úspěšně vysílaná po celé Evropě. Proto jí od 5.5. chceme nabídnout v atraktivním čase po 6 hodině večer. Na podzim plánujeme hned několik nových pořadů, určitě si vyberete.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:14Autor: Tom

Otázka: Dobrý den, co je pravdy na tom, že chystát Moment pravdy?

Marek Singer: Je pravda, že o tomto pořadu uvažujeme.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:15Autor: iSlunce

Otázka: neuvažujete o dalším pokračování Vyvolených? To by byla zřejmě hloupost, že? Co zkusit novou radikální reality show Gulagomatiash? Nevíte? Zeptejte se pana Vávry.

Marek Singer: O dalších Vyvolených neuvažujeme. Máme několik velmi zajímavých návrhů na reality show i bez pana Vávry.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:17Autor: David

Otázka: Zpravy před sedmou jsu dobre rozhodnutí, jen mě zajímá proč se nevráti i MASH do původního času, Přátelé jsou také dobrý ale MASH byl lepší. Zajímalo by mě porovnání sledovanosti MASH, Zprávy a budoucí Přátelé v čase od 19:30 - tedy kdo má nejvíce?

Marek Singer: Z výzkumů víme, že v čase 19:30 je skupina diváků jako jste vy, kteří hledají alternativu ke zprávám. Myslím si, že Přátelé nabízejí moderní, zábavnou a atraktivní alternativu, a proto věřím, že budou mít větší sledovanost než MASH.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:17Autor: Ľudovít Guzma

Otázka: Kedy sa tá vylepšená forma 5 proti 5 objaví?

Marek Singer: Nejspíše od září tohoto roku.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:18Autor: Jitka, Karlovy Vary

Otázka: Dobrý den pane řediteli, asi trochu odbočím od tématu dnešní diskuse, ale chtěla bych této příležitosti využít a zeptat se Vás, proč není možné korektně přijímat seriál Velmi křehké vztahy ve formátu 16:9, ačkoli je tak natočen. Děkuji Vám za odpověď.

Marek Singer: Toto je technická otázka související s formátem vysílání. Během tohoto roku budeme mít technické řešení, které to umožní.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:19Autor: Anna

Otázka: řiznáváte, že jste tedy přestřelili snažit se konkurovat televizi Nova? Neříkám tím, že by Vaše zprávy byly špatné, to rozhodně ne, myslím, že jsou i v mnohém lepší než třeba na Nově, ale nebyl to dobrý pokus.

Marek Singer: Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Byla to velká výzva, ale stála za tu zkušenost.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:20Autor: jindra

Otázka: jak si to vsechno pamatuje, co budete a nebude davat?

Marek Singer: Protože jako ředitel televize musím vědět co jsou její klíčové pořady.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:21Autor: Lennová V.

Otázka: Rozhodnutí přesunout zprávy zpět vítám. Věřím, že formát zprávy + sitcom zachováte a nebudet neustále měnit.
Děkuji

Marek Singer: Jsme rád, že potvrzujete moje slova o čase 18:55 jako nejpreferovanějším diváky. Další změny rozhodně nechystáme.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:22Autor: Mishutca

Otázka: Dobry deen chtel bych se jen zeptat jestli tv Prima nechysta vysilani uspesneho serialu Stargate SG1 popr Stargate Atlantis?? diky za odpoved

Marek Singer: Ne v nejbližší budoucnosti. Zkuste seriál Hrdinové ve čtvrtek.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:22Autor: realist z vesnice

Otázka: Velice lituji přesunu Zpráv na nový čas.Bude to moc brzo.Jinak Vám i Zunovi držím pěsti,úroveň se velice zlepšila a je lepší jak na ČT...Jenom název bych změnil na VEČERNÍ ZPRÁVY.Fandím PRIMĚ

Marek Singer: Děkuji za sympatie i podporu, Pavlovi to rád vyřídím.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:23Autor: gabina

Otázka: nechystáte nejakou talk show nova ma genzera a ct krause? co prima? hodne zdaru

Marek Singer: Něco velmi zajímavého se připravuje.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:23Autor: Jirka

Otázka: Nová grafika je docela dobrá a zajímalo by mě zda ji budete obměňovat. Třeba letní spoty, podzimní, zimní..

Marek Singer: Budeme. Již nyní v létě.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:25Autor: Milan Říha

Otázka: Dobrý den, nechystáte do programu nějaké "horké" hity ze zahraničí (mimo Chirurgů a Manželek)? Co třeba zakoupit a odvysílat nějakou reality show-ne ji vyrábět (jako Nova měla Survivol)

Marek Singer: Horké hity ze zahraničí chystáme. Reality show český divák preferuje v české verzi, pouze předabovaná reality show má výrazně nižší úspěšnost.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:26Autor: Pavel Kusal

Otázka: Dobrý den, nechcete omezit v programu zejména seriály typu Diagnoza vražda? A nahradit je třeba nějakými zajímavými dokumenty, třeba z National Geografic a přidat více válečních dokumentů do lepší časů než je neděle osm ráno?

Marek Singer: I když osobně mám válečné dokumenty rád, bohužel nás není tolik. Proto není náhoda, že je najdete spíše na ČT2 než na šířeji zaměřené Primě.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:28Autor: Jenda

Otázka: Nevím jak je to se sledovaností, mě se to nezdá, že by Vaše zprávy sledovalo jenom nějakých 400 tis lidí a nova by měla 2 mil. Já i spousta dalších lidí se dívá jenom na vaše zprávy a na novu skoro nikdo. Tak nevím. Každopádně ten čas v 18:55 spíš nevyhovuje, 19:30 je rozhodně lepší, ale tam je nova

Marek Singer: Údaje o sledovanosti pocházejí z nezávislého průzkumu, a i když já sám bych taky radši viděl více než 400 000, je to bohužel tvrdá realita. A proto tedy 18:55.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:30Autor: Kraken

Otázka: Mám pocit, že Prima zprávy jsou "jaksi serioznější", než na Nově. Pokud ovšem řešíte pouze peníze, tak nemůžete v "souboji"s Novou obstát. Její diváci, to je jako starého psa novým kouskům nenaučíš..? Vloudila se vám do zpráv odvaha. Budete ji preferovat nadále?

Marek Singer: Vetší serióznost je naším cílem. Rubrika O penězích je našimi diváky oblíbená, ale není jediná. Odvážně jsme zkusili další, jak třeba Výročí. Budeme se snažit být odvážní i nadále.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:30Autor: Milča

Otázka: stejně si myslím,že nemáte zprávy horší jak NOVA.Lidi jen neradi mění své zvyky.Přeju štěstí))

Marek Singer: Děkuji za důvěru, taky si to myslím.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:32Autor: Ľudovít Guzma

Otázka: A čo rodiny, s ktorými sú už nové diely natočené, ale kvôli seriálu Priatelia ich budú môcť diváci sledovať až so 4 mesačným oneskorením?

Marek Singer: Naše vysílací licence nám bohužel přikazuje před 6 hodinou večer vysílat regionální zprávy. To nám pak nedává dost času k vysílání dvou pořadů mezi 6 a 7 hodinou. Omlouváme se za zpoždění.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:33Autor: [email protected]

Otázka: Kdy vyměníte pana Novotného v pořadu 5 proti 5, je neskutečný, neustále zpocený, a zapomíná jako 80-ti letý člověk s alzhaimerem. Quido

Marek Singer: Obměna v soutěži 5 proti 5 je nyní ve stadiu jednání.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:33Autor: david

Otázka: Dobrý den. mám dotaz ohledně formatu 16:9 - přoč vaše televize nepřepíná do tohot formátu automaticky, tedy konkurenční televizní stanice se automaticky zobrazují tak jak jsou vysílané buď 4:3 nebo 16:9, ale vaše televize ne, je to způsobeno odlišnou technologií např. vysílání?

Marek Singer: Je to technologický problém, který během tohoto roku vyřešíme.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:35Autor: Jirka

Otázka: Jaký je podle Vás důvod, že české televize nenatáčejí sitcomy? Americké seriály tohoto typu (vlastně nejen americké) jsou velice oblíbené. Chystáte na Primě seriál tohoto typu?

Marek Singer: Myslím si, že je to proto, že tento formát v Čechách prostě dělat neumíme. Například Přátelé byli vytvářeni několika týmy scénáristů zároveň. Je to velmi těžké řemeslo, které se v Evropě nikomu moc nedaří.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:37Autor: Michal

Otázka: Dobrý den. Zajímalo by mě, proč jste nasadili Heroes proti Prison Breaku? Není škoda, že tyto dva skvělé seriály se vysílají najednou. Neměli by Hrdinové v jiný vysílací čas mnohem větší sledovanost? Děkuji za odpověď.

Marek Singer: Chápu, že by jste chtěl sledovat oba seriály, ale mým cílem bohužel není zvyšovat sledovanost Novy. Budete si muset vybrat.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:37Autor: Jan

Otázka: Mohl by jste uvést aspoň nějaké novinky v seriálech, které odvysíláte na podzim? myslím tím zahrační.A nějaké nové filmy

Marek Singer: Podzimní programové schéma představíme veřejnosti na začátku léta.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:38Autor: derek

Otázka: chystate nejake podobnej porad co ma nova vymena manzelek, meli jste ten dobrej porad o hubnuti, proc uz neni v programu? skoda

Marek Singer: Pořad o hubnutí se na Primu vrací s novými díly od podzimu tohoto roku.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:39Autor: jirka

Otázka: Bylo by možné ještě zrušit to nepříjemné zadní prostředí newsroomu za zády moderátorů - někdy tam někdo přeběhne, občas zamává a nic netušící divák se lekne.
A ještě něco - ať moderátoři zprávy čtou trošku klidněji

Marek Singer: Prostředí Newsroomu je možná méně formální než u konkurence, ale nám to připadá sympatické. Moderátorům vaši připomínku vyřídím.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:40Autor: Petr Kadlec

Otázka: Vracíte Zprávy, vraťte do původního času též seriál MASCH. Sobotní termín je úplně blbý.Děkuji

Marek Singer: Podle nás seriál Přátelé pobaví po náročném dni každého.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:42Autor: Tereza

Otázka: Dobrý den, můžu vědět, proč neustále zařazujete staré americké seriály typu Odpadlík, Diagnóza vražda, Nemocnice CHH apd??? Už to tady bylo 100x.

Marek Singer: Dělají to tak všechny komerční televize, je to spojené s nákupem vysílacích práv k pořadům. Tyto staré seriály jsou součástí balíčku pořadů jak je prodávají velká americká studia.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:43Autor: Petr

Otázka: Pane řediteli, já si myslím, že Vaše zprávy vůbec nejsou špatné, když se podíváme na Novu - černá kronika.
Hledejte ale typy, jako jsou vtipní paní Terezie a pan Jirka.

Marek Singer: Přesně takové typy jsme hledali a myslím si, že i našli. Také se mi líbí Terezie a Jirka.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:43Autor: Katka

Otázka: Dobrý den, vím že téma je jiné ale ráda bych Vám poděkovala za seriál Ošklivka Katka, protože je jiný než seriály, které se u nás běžně natáčí a taky je nenásilně vtipný. Dokonce i manžel se na něj chce dívat, což je u chlapa nevídaný jev. Díky a jen tak dál!:)

Marek Singer: Děkuji za pochvalu, i nám dělá seriál Ošklivka Katka radost.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:44Autor: Jana

Otázka: Nebude opakovat Dallas, když nyní poměrně dost opakujete starší seriály? Myslím si, že třeba dopoledne v týdnu by se uplanil a ráda by se na něj po letech ráda podívala a určitě nejen já.

Marek Singer: Zvážíme to, děkuji za tip.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:45Autor: Jarda

Otázka: Dobry den pane rediteli, nemam nic proti Prime, moje decka ji maji rady hlavne rano, protoze davate pohadky pred odchodem do skoly. Co mi ale desive vadi je prave mezi pohadkami kazdy den uvadena pisnicka k Osklivce Katce. Slo by to zmenit? Dekuji

Marek Singer: Tato píseň je v současnosti číslo 1 v hitparádě Óčka, tak se nám nemůžete divit, že se s ní chceme pochlubit. Slibuji, že každý den uváděna nebude.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:46Autor: zbyněk

Otázka: Rozhodně udržte soutěž Milionář,konkurence nemá jediný soutěžní pořad,neuvažuje se obdobě pořadu Riskuj?Víc soutěží by neškodilo

Marek Singer: Milionář dostává svoji šanci nyní, další soutěžní formáty máme v zásobě.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:46Autor: Sirlaa

Otázka: Nenechte se otrávit,na Primu přepínám o hodně častěji než dříve a to sem dost vybíravá,takže držím palce))))

Marek Singer: Přepínejte ještě častěji, děkujeme:-)

Odpovězeno: 30. 04. | 12:47Autor: Martin

Otázka: Ošklivka katka je super Martin 23let :)

Marek Singer: Jsem rád, že si seriál našel nejen věrné divačky, ale i diváky.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:48Autor: ragda

Otázka: Kdy zprávy posunete na 19:15? V srpnu, nebo už v červenci?

Marek Singer: Ani v srpnu, ani v červenci. Ani na podzim.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:49Autor: Nedy

Otázka: Je super že dáváte historické dokumenty, myslím v neděli dopoledne. Chystáte v nejbližší době válečné filmy?

Marek Singer: Naše nabídka filmů je velice pestrá, nakupujeme filmy u čtyř největších amerických studií. Určitě se v ní najde i válečný film.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:50Autor: Kubásková

Otázka: Dobrý den, jak to bude s pořadem 5 proti 5? Děkuji

Marek Singer: Vráti se na obrazovky později.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:50Autor: Petr

Otázka: Jen vzkaz - pro mne není problém v čase, ale v obsahu zpráv. Na ČT jsou zprávy politicky zmanipulované, na Nově těžko nacházím jiné slovo než žumpa, staré zpravodajství na Primě ušlo. Nyní kopíruje styl žumpa, takže TV zprávy již bohužel příliš nesleduji.

Marek Singer: Kopírovat styl "žumpa" nebudeme, přikloníme zprávy více k serióznosti.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:51Autor: Ľudovít Guzma

Otázka: Mohli ste radšej uprednostniť 5 proti 5 pred milionárom, ak aj je možno milionár úspešnejší v zahraničí, na TV Prima rozhodne nie.

Marek Singer: Ale my jsme pořad 5 proti 5 neukončili, na obrazovky se vráti v jiném čase.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:52Autor: Jan Koliska

Otázka: Uvažujete o nějakých nových moderátorech televizních zpráv ???

Marek Singer: Ti současní se nám líbí.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:52Autor: Jacob

Otázka: Dobrý den,
fandím televzi Prima, chtěl bych se zeptat, jestli plánujete vysílat serál Star Trek ... třeba Deep Space Nine, jednou už jste ji vysílali. Moc moc bych si to přál a myslím, že nejen já.

děkuj za odpověď

Marek Singer: V nejbližší budoucnosti ne.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:53Autor: Ľudovít Guzma

Otázka: Pán Novotný je profesionál, má skúsenosti s prieskumami, s odpoveďami, dokonale ovláda pravidlá a stratégiu súťaže. Ja pána Novotného rozhodne neodporúčam vymeniť. V tom, čo robí, je naozaj dobrý, a je s ním aj sranda.

Marek Singer: Hledáme optimální podobu pořadu 5 proti 5 a ta nespočívá pouze v osobě modrátora. Souhlasím s vámi, že pan Novotný je profesionál.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:54Autor: Jirka

Otázka: Mohu dostat odpověď proč jste zrušili diskusi u 5 proti 5?

Marek Singer: Nevím, podívám se na to.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:55Autor: Tom

Otázka: Ještě k sitcomům. Myslím, že to není úplně pravda. Například Sitcom Susedia na TV Markiza byl uzasny!

Marek Singer: Výjimka potvrzuje pravidlo. Susedia by měli být inspirací pro české scénáristy.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:56Autor: Scream

Otázka: Nebudete vysílat seriál Báječní a bohatí?

Marek Singer: V nejbližší době ne.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:56Autor: Antonie

Otázka: pořád se mluví o digitalizaci ale mohl byste mi prosím říct od kdy se máme těšit na digitální vysílání vaší televize v Ostravě?

Marek Singer: Stihneme to do začátku Eura.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:58Autor: [email protected]

Otázka: Často mi vadí váš neseriózní přístup k divákům. Za všechny jen poslední případ, kdy jste odpoledne vysílali opakování dvou řad Myšlenek zločince a z nepochopitelného důvodu nám nebylo dopřáno vidět posledních 5 dílů, protože jste tam nasadili Videa světa. Neodrazují vám právě tyto excesy diváky?

Marek Singer: Bohužel tato změna byla způsobena stížností Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, že tento pořad není vhodný pro mládež. Nebojte, posledních 5 dílů uvidíte a přibudou k nim ještě nové, ale ve večerním čase.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:58Autor: Michal

Otázka: Viz dotaz z 12.37. Již jsem si vybral a oba seriály jsem celé viděl. Chápu, že nechcete zvyšovat sledovanost Novy. Ale opravdu si myslíte, že by v prime time neměli Hrdinové větší sledovanost než Katka či VKV?

Marek Singer: Jsem si tím naprosto jistý.

Odpovězeno: 30. 04. | 12:59Autor: Dasa

Otázka: Dobrý den, prosím, od kdy bude Prima vysílat digitálně také z Ústí nad Labem? Děkuji.

Marek Singer: Bohužel přesně nevím, závisí to na plánu digitalizace, který teprve v pondělí schválila vláda.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:01Autor: Ľudovít Guzma

Otázka: Stále nemám odpoveď na moju hlavnú otázku, ako súvisí prispôsobenie programu relácii EURO 2008 s tým, že 5 proti 5 v konečnom dôsledku nahradila prvá séria seriálu Priatelia? A plánujete začať vysielať aj tretiu verziu Sběratelé kostí ?

Marek Singer: EURO 2008 v červnu poznamená pravidelnost pořadů na Primě. Rozhodnutí o pozastavení soutěže 5 proti 5 s tím nemá nic společného. Přátelé jsou pro 19:30 ten nejvhodnější pořad. Třetí sérii Sběratelů kostí vysílat budeme.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:02Autor: Jirka

Otázka: Pokud přijde obměna p. Novotného znamená to že rodiny které nejsou odvysílané už na obrazovce nebudou?

Marek Singer: Budeme se snažit odvysílat všechny natočené díly.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:03Autor: Míla

Otázka: Tedy čtu tady ty otázky a u některých obdivuji,že zůstanete v klidu,Newsroom je super,všude se pracuje a není to strojený a jak se čtou zprávy klidněji nechápu....nenechte se otrávit a pevné nervy v této debatě))))

Marek Singer: Při téhle práci v klidu zůstat musíte, jiank by jste se z toho zbláznil.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:04Autor: Jan

Otázka: Proč nezařadíte začátek zpráv na 19:15? Většinou se v prvních 15 minutách zpráv uvádí hlavní zprávy,takže u nás doma je všeobecná tendende podívat se na 15 minut zpráv v 19:00 na ČT1 a v 19:30 na Nově nebo Primě. V 19:15 by to krásně zapadlo a když kolem 19:30 zařadíte nějaký trhák,přepneme později.

Marek Singer: Zkušenost ukazuje, že je velice těžké přesvědčit diváky, aby si přepnuli v půlce zpráv, takže v 19:15 by jsme první polovinu zpráv čekali na diváky z ČT a druhou polovinu se báli kdo nám uteče na Novu.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:05Autor: Jiří Kopta

Otázka: Dobrý den, zeptal bych se zda ztráty byly tak neúnosné, že jste byli nuceni opět o návrat na sedmou hodinu? Je mi 26let a Vaše zprávy jsme si vždy s přítelkyní zapli raději než ty novátorské.

Marek Singer: Ztráty sledovanosti byly výrazné, ale rozhodlo přání mnoha diváků, kteří nás žádali o návrat na 18:55.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:06Autor: Antonie

Otázka: pořád se mluví o digitalizaci ale mohl byste mi prosím říct od kdy se máme těšit na digitální vysílání vaší televize v Ostravě?

Marek Singer: Stihneme to do Eura.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:07Autor: Alf

Otázka: Proč pořád dokola opakujete Diagnóza Vražda a Odpadlík? To nemůžete dát nějaký jiný seriál?

Marek Singer: Dáváme široké spektrum seriálů, určitě si vyberete.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:09Autor: lenička chrudim

Otázka: Dobrý den,
myslím si, že Nově nemůžete konkurovat. Myslíte si, že byla správná volbva, že budete vysílat euro 2008? Kdo to bude komentaovat? A jací tam buodu hosté. Přeji hodně štěstí.

Marek Singer: Posláním Primy není konkurovat Nově, musíme si najít vlastní úspěšný profil. To, že jsme toho schopni, dokazuje i cena TýTý za nejúspěšnější pořad roku pro Hádej kdo jsem.
EURO 2008 je celospolečenská událost a my jí odvysíláme kvalitně a přitom jinak než ČT. Veškeré detaily budou veřejnosti prezentovány na tiskové konferenci 6.5.

Odpovězeno: 30. 04. | 13:13Autor: p. Beáta Popovická

Otázka: Primu sleduji, mám ji v oblibě. Velice se mi líbil pořad Dementi, byl vtipný, pak byl přesunut na pozdní hodiny , tento přesun ubral na divácké sledovanosti a skončil.myslím si ,některé pořady, které jsou dobré, běží v nevhodný čas, Myslím si, že i Receptář nemá dobrý čas,

Marek Singer: Programovou skladku z hlediska času se snažíme průběžně zlepšovat, myslím si, že zlepšení zaznamenáte již v podzimním schématu.

Děkuji všem účastníkům diskuse a omlouvám se, že nestihnu odpovědět na všechny dotazy. Přeji všem hodně zdraví a pevných nervů a hlavně se dívejte na Primu, stojí to za to.

 

Právě se děje

Další zprávy