Milionář se po třech letech vrací. Tentokrát na Primu

Jitka Gráfová
21. 11. 2007 11:36
Soutěž nabídne několik změn, moderátor se tají

Praha - Po třech letech se bude znovu z české obrazovky volat příteli na telefonu. Vrací se soutěž Chcete být milionářem? - tentokrát ji ale místo Novy bude vysílat Prima pod názvem Milionář.

"Na obrazovkách by se měl pořad objevit začátkem příštího roku, v lednu to však nebude," uvedl pro Aktuálně.cz mluvčí televize Prima Ladislav Pavlík.

Televize zatím tají, kdo bude moderátorem. "Jméno známe, ale zatím ho neprozradíme. Nebude to bývalý moderátor Vladimír Čech," dodal mluvčí.

Prima už rozjela telefonické castingy na soutěžící. "Uchazeči musí odpovědět na úvodní otázku a poté se dostanou do dalšího kola."

Foto: TV Prima

Soutěž Prima prý nabídne v trochu jiné verzi, než diváci sledovali na Nově. Novější podoba má podle Pavlíka v zahraničí velký úspěch.

"Budou tam jisté odlišnosti, nejen v názvu, ale i ve  formě a obsahu, byť základ samozřejmě zůstane stejný," dodává Pavlík. O jaké odlišnosti půjde, zatím neřekl.

Soutěž Chcete být milionářem?  je produktem firmy Celador. Poprvé ji v Česku 16. října 2000 uvedla komerční Nova a dlouho okupovala víkendový hlavní vysílací čas. V době největší slávy se na ni v průměru dívalo 2,2 milionu lidí.

Prvním moderátorem byl herec Vladimír Čech: milionářský Mefisto ale o místo přišel, "protože byl na soutěžící moc mírný".

Později ho nahradil méně energický Martin Preiss, po několikaměsíční pauze se postu pokušitele ujal hudebník Ondřej Hejma.

Foto: TV Prima

V rámci změny programového schématu a  s novou koncepcí se Nova rozhodla před dvěma lety pořad pozastavit stejně jako Zlatíčka či Country estrádu; k obnovení už nedošlo. Soutěž inspirovala Jaromíra Nohavicu, který složil na její motivy hit Milionář.

Nebude to první soutěž od Celadoru, kterou Prima přebere: v neděli večer běží z jejich dílny kufříkové Ber nebo neber, v minulosti na programu byla show o hubnutí Jste to, co jíte.

 

Právě se děje

Další zprávy