Simpsonovi? Černý OJ není žlutý Homer

kul, Reuters
16. 5. 2007 11:00
Studio 20th Century Fox pobouřila internetová parodie
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Legrace jen vocuď pocuď. Parodie populárního kresleného seriálu Simpsonovi přejmenovaná na "The OJ Simpson´s" leží majitelům práv na Homera a jeho rodinku v žaludku. 

Studio 20th Century Fox požádalo zástupce stránky Broadcaster.com, aby odstranili tři klipy porušující jejich copyright: hlavním hrdinou The OJ Simpson´s je bývalý hráč amerického fotbalu, jehož soudní proces v půlce 90. let sledoval celý svět v přímém přenosu. OJ Simpson byl obžalován za vraždu své bývalé manželky Nicole a jejího přítele Ronalda Goldmana, ale nakonec nebyl shledán vinným.

Foto: Aktuálně.cz

The OJ Simpsons se přímo inspirují podobou postav ze Springfieldu, dokonce i úvodní scéna pod titulky ze seriálu vychází - jen místo žluté barvy pleti jim nový autor přiřkl tmavou.

Tři epizody If I Did It, Black and White Christmas a War Zone si nekorektně utahují ze současných amerických problémů a skandálů. Na mušku se tak dostaly rasistické a protižidovské výroky herců Mela Gibsona a Michaela Richardse, touha zvítězit v Iráku i sebeobhajující kniha skutečného OJ Simpsona.

Kreslený OJ lační po prostitukách a jako hlava rodiny těžko krotí divokého Barta a uvědomělou Lisu - matku Marge nemají, ta byla přece zavražděná.

Broadcaster.com potvrdil, že požadavek na smazání videí dostal a řeší, co s ním. "Chceme respektovat autorská práva, ale nechceme přitom ochudit návštěvníky našich stránek o velkou zábavu," prohlásil ředitel Broadcaster.com Martin Wade.  Včera už stránka hlásila, že videa jsou nedostupná.

Fox je známý tím, že svá práva hlídá bedlivě a bojuje proti jejich porušování na internetu. V lednu například přinutil Google, aby ze svých stránek odstranil volně přístupné díly seriálu 24 a právě Simpsonových.

 

Právě se děje

Další zprávy