Nové díly Simpsonů uvedou krvavá jatka

Jitka Gráfová
25. 2. 2007 12:00
Praha Česká televize uvede premiérovou šestnáctou řadu slavného seriálu Simpsonovi.

Nové osudy nejslavnějších žlutých postaviček uvede Česká televize vždy v neděli na druhém programu  o půl sedmé večer, souběžně ale také poběží díly předcházejících řad - ty mají své místo v programu od pondělí do pátku na ČT2 od půl osmé večer.

Jak je zvykem, novou sérii otevírá Speciální čarodějnický díl, dle tradice rozdělený do tří minipříběhů, vždy plných absurdních a také notně krvavých scén. V jednom z příběhů v rámci čarodějnického dílu má například Homerův soused Ned velmi znepokojivé a pravdivé představy o tom, jak kdo zemře.

V části nazvané Čtyři popravy a jeden pohřeb se vydají do Londýna roku 1890 a bude se pátrat po nebezpečném vrahounovi Kotletkovi a nakonec v příběhu Šéfovi v břiše se Simpsonovi vydávají na pomoc Maggie do velmi nezvyklého prostředí.

Přes občasné poplašné zprávy o konci seriálu se Simpsonovi vysílají dál ve Spojených státech se rozběhla v září v premiéře už osmnáctá řada.

Foto: Aktuálně.cz
  

"Také diváci České televize se mohou těšit ještě na další pokračování tohoto velmi oblíbeného seriálu," uvedl mluvčí České televize Martin Krafl.

Koncem července vstupuje do kin i celovečerní snímek o této rodince ze Springfieldu a má ambice stát se filmovým hitem léta.

Simpsonovi jsou animovaným seriálem, který se po celém světě vysílá nejčastěji a nejdéle. V počtu vysílaných sezon trumfuje i tzv. nekonečné seriály a soap opery.

První epizoda seriálu byla vysílána na TV Fox 17. prosince 1989 a podoba "žluťáků" vznikla takřka doslova na koleně během několika minut čekání před producentovou kanceláří jako spojováky pro slavnou Tracy Ullman Show.

 

Právě se děje

Další zprávy