Neradi "Woodstock"? Zkuste Vizovice nebo "českou Ibizu"

Zbyněk Klíč
16. 8. 2011 11:00
Festivaly Trnkobraní a Mácháč nabízejí alternativu k trutnovskému "Woodstocku". Nebo naopak?
Na vizovickém festivalu Trnkobraní se trnka, neboli švestka, vyskytuje především v tekuté formě, zastoupena je ale i v pevném stavu, třeba při soutěži v pojídání švestkových knedlíků
Na vizovickém festivalu Trnkobraní se trnka, neboli švestka, vyskytuje především v tekuté formě, zastoupena je ale i v pevném stavu, třeba při soutěži v pojídání švestkových knedlíků | Foto: www.rjelinek.cz

Praha - Po minulém víkendu, kdy fanoušci hudby mohli navštívit metalovo - rockový Brutal Assault, nebo "všehochuť" na Keltské noci, přichází tento týden žánrově bohatá festivalová nadílka. Kromě kultovního Trutnov Open Air festivalu se na Moravě chystá další ročník Vizovického Trnkobraní, které proběhne, stejně jako festival Masters of Rock, v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek. Téměř na opačném konci republiky, u Máchova jezera, pak v pátek odstartuje také jedenáctý ročník plážového open-air festivalu, někdy přezdívaného "česká Ibiza" - Mácháč 2011.

Čtyřicátý čtvrtý ročník Vizovického Trnkobraní je letos spojen s oslavami 750 let obce Vizovice. Podobně jako většina dalších českých festivalů, dává i Trnkobraní prostor celé škále hudebních žánrů.

V pátek tu vystoupí například Aneta Langerová, nebo kapely Laura a její tygři, Buty, či Nightwork. V sobotu si tu návštěvníci budou moc poslechnout mimo jiné Divokýho Billa, Annu K., nebo slovenské No Name.

Na dvou scénách se ale představí i řada zahraničních formací - pořadatelé lákají především na makedonskou skupinu Zdob Shi Zdub či polskou Kapelu Pieczarków. S festivalem je spojena tradiční soutěž v pojídání švestkových knedlíků - ta je na programu v neděli po poledni. Soutěžící se tu budou snažit překonat český, případně i světový rekord. Jejich motivace bude o to větší, že se pořadatelé rozhodli letos navýšit odměny za překonání těchto rekordů.

Čtěte také:
Kdo zahraje v srpnu na hudebních festivalech?

Na Máchově jezeře se sice knedlíky pojídat nebudou, i přesto však bude o zábavu dobře postaráno. Pro návštěvníky je přichystán pestrý program, sestávající jak ze zahraničních, tak i českých hvězd elektronické a taneční hudby. Line-upu dominují jména jako Swedish House Mafia, Sebastian Ingrosso nebo Richard Durand. Z domácích DJs a producentů sem zavítá třeba Michael Burian, DJka Lucca, John Culter nebo LayDee Jane.

Vstupenky na oba festivaly jsou stále v prodeji - na Trnkobraní lze lístek v předprodeji zakoupit za 550 korun, na místě si pak ještě 110 korun připlatíte. Je tu i možnost zakoupit lístky na jednotlivé dny - v předprodeji je pořídíte za 290 korun, na místě to bude o 50 korun více. A pozor, v neděli je dokonce vstup zdarma!

Lístky na Mácháč seženete v předprodeji až do 19. srpna a to za 895 korun. Na místě vás pak vyjdou na rovných tisíc korun. I zde je možnost zakoupení vstupenky na jeden den - za samotnou sobotu tak dáte 385 korun.

Ubytování je v případě obou festivalů zajištěno v kempech nedaleko vizovického areálu, resp. Máchova jezera.

Pokud se Vám však nezamlouvá ani jeden z festivalů a přesto byste rádi někam vyrazili, tak vězte, že (kromě výše zmíněného Trutnova) pokračuje třeba i festival Moravské hrady - tentokrát zastávkou na hradě Bouzově.

 

Právě se děje

Další zprávy