Keltská noc a Moravské hrady nabízí hudební všehochuť

Zbyněk Klíč
11. 8. 2011 13:05
Keltská noc i Moravské hrady nabízejí osvědčenou klasiku i nové tváře.
Matěj Homola z Wohnoutu
Matěj Homola z Wohnoutu | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Druhý srpnový víkend přichází s další festivalovou nadílkou - kromě metalového Brutal Assault, si přijdou na své i příznivci "umírněnějších" hudebních stylů.

Pod mamutím můstkem v krkonošském Harrachově se uskuteční další díl Keltské noci a putovní České hrady se přesunou na Moravu.

Pouť druhého ročníku Moravských hradů započne na zámku v Hradci nad Moravicí, nedaleko Opavy. A na co se mohou návštěvníci obou festivalů těšit?

Keltská noc

Hlavní část dvoudenní Keltské noci proběhne 12. - 13. srpna a nabídne svým návštěvníkům asi tři desítky interpretů. Zahájení však proběhne už ve čtvrtek večer, kdy vystoupí Hangover Painters spolu s dalšími dvěma kapelami. Hlavní část programu odstartuje až v pátek v poledne. Soumrak prvního dne pak přinese vystoupení stálic české hudební scény - kapel Wohnout, Vypsané Fixy nebo Sto zvířat.

I předtím však bude na co se dívat - kromě dalších českých interpretů, vystoupí i kapely z Polska (Delindows či Farben Lehre) nebo Velké Británie (Guitar Gangsters).

Sobotní program začne už v 10:40 a na známá jména tak dojde o něco dříve než předchozí den. Prvním z nich bude "kníže pornofolku" Záviš (16:15), následovaný punkovými E!E a De Bill Heads. Po nich na pódium dorazí Anna K., Mňága a Žďorp a o zakončení festivalu se postarají Tři sestry, které vystoupí od tři čtvrtě na deset.

Čtěte také:
Kdo zahraje v srpnu na hudebních festivalech?

Moravské hrady

Hlavní část programu prvního dílu Moravských hradů, která se koná na empírovém zámku v Hradci nad Moravicí, je zasazena do soboty. Festival však už v pátek večer odstartuje karnevalem, během něhož vystoupí například Jiří Schmitzer nebo kapela Nightwork.

Sobotní program pak nabídne vystoupení na dvou scénách. V poledne odstartuje program na scéně A kapela Kryštof. Později odpoledne pak vystoupí Vypsaná Fixa nebo Divokej Bill. První den pak uzavřou Support Lesbiens, začínající s úderem půlnoci. Na scéně B si určitě nenechte ujít Prague Conspiracy nebo Gipsy.cz. Program na této scéně pak od jedenácti hodin večer uzavře Wohnout.

Oba festivaly svým návštěvníkům nabízejí jak "osvědčené" matadory českých a moravských klubů a festivalů, tak i méně známé tuzemské a zahraniční kapely. Pokud tedy stále nemáte jasno, co budete dělat o víkendu, je návštěva těchto festivalů určitě jednou z těch lepších možností.

 

Právě se děje

Další zprávy