Sázavafest zahajuje druhou polovinu festivalového léta

Zbyněk Klíč
3. 8. 2011 10:16
Srpnovou várku festivalů otevřou na Sázavafestu Kosheen, Hurts nebo The Subways. A překvapení - první den festivalu je zadarmo!
Foto: Jan Langer

Praha - Druhý měsíc festivalového léta zahajuje ve čtvrtek středočeský Sázavafest, který tak zároveň vstupuje do druhé dekády své existence.

Jeho dějištěm se letos poprvé stává Benešov. V areálu Zelený ostrov tu ve dnech 4. - 7. srpna na šesti scénách vystoupí více než 120 účinkujících.

Hlavními hvězdami festivalu jsou britští The Subways, kteří právě dokončují svoji třetí studiovou desku. Doplňují je další britské kapely - Hurts (objev roku podle magazínu New Musical) a Kosheen - ti na festivalu nabídnou průřez svojí kariérou.

Ostrovní sestavu doplní další skupiny z Evropy, zejména z Německa, odkud přijedou Alphaville, Jazzanova nebo Green Frog Feet. Z Francie sem zamíří kapela Nouvelle Vague.

Vystoupení zahraničních kapel budou proložena vystoupeními plejády domácích interpretů - nebude tu chybět například Dan Bárta, Chinaski, J.A.R., Nightwork, Monkey Business nebo Tata Bojs.

Pro návštěvníky je připraveno překvapení v podobě bezplatného vstupu na první den festivalu - vstupenka na ostatní dny pak stojí 1000 korun (v případě, že lístek kupujete až na místě, ještě dvě stě korun připočtěte), samotný lístek na sobotu pak sedm set korun. Pokud jste držiteli karet ISIC, odečtou vám z cen vstupenek 150 korun - jak předprodeji, tak i na místě. Ubytování v kempu vás potom přijde na dalších dvě stě korun.

Čtěte také:
Kdo zahraje v srpnu na hudebních festivalech?

Nejjednodušší cesta na festival je vlakem - stanice Benešov je vzdálena pouhých 300 metrů od vstupu do areálu. Další výhodou cestování vlakem je poloviční sleva, kterou návštěvníci získají při nákupu jízdenky ve dnech třetího až sedmého srpna. Stačí jen na nádraží požádat o lístek na Sázavafest a u vstupu do areálu si ho nechat označit speciálním razítkem.

Kromě hudební produkce nabízí Sázavafest také doprovodný program sestávající z filmových, divadelních, literárních i tanečních vystoupení. Vaše ratolesti se v průběhu pátku a soboty zabaví v dětském koutku, který jim nabídne různé hry, radovánky, či výtvarné dílny.

 

Právě se děje

Další zprávy