Liják předčasně ukončil festival v Jihlavě

kul
11. 8. 2007 18:27
Czech Rock Blocke se mění. Fanouškům se to nelíbí

Jihlava Ve čtrnáctileté historii festivalu se to ještě nestalo. Krátký, ale prudký liják se odpoledne přehnal nad areálem letního kina v Jihlavě, a ukončil předčasně druhou část rockové přehlídky Czech Rock Block.

Voda natekla do aparatury a kvůli bezpečnosti není možné pokračovat, říká spolupořadatelka festivalu Eva Vařejčková. Organizátoři hledají způsob, jak účastníkům vrátit část vstupného. Lístky stály v předprodeji 380 korun, na místě fanoušci zaplatili 450 korun. Plánovaný jedenáctihodinový maraton skončil po necelých třech hodinách.

Festival začal minulý týden na Velké louce v Plasech u Plzně, v sobotu pokračoval druhou částí v Jihlavě. Zřejmě největší jednodenní rocková přehlídka v Česku nepřilákala ani zdaleka očekávaných pět tisíc návštěvníků.

Dříve vyhraněně rocková akce v posledních letech změnila image směrem k širšímu záběru; program zahrnoval i vystoupení zpěvačky Ewy Farné a fanoušci tv Plasích to ocenili kelímky. "Zvažujeme, jestli změna byla dobrá a kam se ubírat dál," dovává Vařejčková.

Festival, který byl až do letoška vyhrazen českým kapelám, zřejmě v příštím roce přivítá zahraničního hosta. Za  svou existenci Czech Rock Block přivítal přes 180 tisíc platících diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy