Cate Blanchett promluví o zločinu. V režijním debutu

Kultura Kultura
20. 9. 2013 8:12
Herecká hvězda zfilmuje román Večeře od Hermana Kocha.
MFF v Cannes - Cate Blanchett.
MFF v Cannes - Cate Blanchett. | Foto: Reuters

Praha - Cate Blanchett patří mezi nejznámější a nejuznávanější herečky své generace. Existuje vůbec někdo, kdo by ji měl nerad?Spolupracovala už s vizionářskými režiséry jako Martin Scorsese (Letec), David Fincher (Podivuhodný případ Benjamina Buttona), Wes Anderson (Život pod vodou) či Peter Jackson (Pán prstenů, Hobit).

Jenže odehrát svou roli a projít se po červeném koberci už jí nestačí. Podobně jako mnoho jejích kolegů, například již úspěšná Angelina Jolie nebo po vhodném projektu stále pátrající Russell Crowe, se podle exkluzivních zpráv serveru Deadline rozhodla postavit i za kameru.

Foto: Bioscop

Pro svůj režijní debut si vybrala adaptaci románu Večeře od Hermana Kocha, kterou do podoby scénáře převede na Oscara nominovaný Oren Moverman. Ten se s Blanchettovou sešel už u Šesti tváří Boba Dylana.

Psychologický thriller vyšel v roce 2009 a zakládá si na minimalismu. Sleduje dva páry v luxusní restauraci, kdy až s postupem času nám dochází, že mladiství synové obou z nich jsou zrovna vyšetřování za nějaký strašný zločin.

Námět dá jistě vzpomenout na nedávné drama Musíme si promluvit o Kevinovi s Tildou Swinton nebo komediálně laděného Boha masakru Romana Polaského. Konkurence tedy není malá.

Jestli se Blanchettová kromě režie chopí i některé z hlavních rolí, zatím není jisté.

I'M NOT THERE- That was Allen Ginsberg, man
 

Právě se děje

Další zprávy