Hororový král opět na trůnu, Insidious slaví úspěch

Kultura Kultura
16. 9. 2013 11:42
James Wan nabízí po snímku V zajetí démonů pokračování Insidious.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Z ospalé atmosféry končící letní sezóny, kdy všechny hity už vyhořely, nás vytrhává až moderní hororový král James Wan. Nad tímto přídomkem se nemá smysl pozastavovat - žádný jiný režisér jeho generace dnes nedokáže se stejnou pravidelností k tomuto žánru přitáhnout srovnatelné množství diváků.

Jeho Insidious Chapter 2, tedy pokračování rovněž úspěšného Insidious, utržilo za první víkend velmi pěkných 41 milionů. Sotva kina opustilo jeho V zajetí démonů, jež otevíralo stejnou sumou, si tak Wan připisuje další úspěch. Dosáhne opět na celosvětových 270 milionů? Není důvod to neočekávat.

Riddick, který minulý týden uzmul v tržbách první příčku, potvrdil, že šlo jen o štěstí na nízkou konkurenci. Po nijakých reakcích diváků i kritiků o něj opadá zájem očekávatelně rychle a třetí místo se sedmi miliony dolarů již druhý víkend po premiéře moc nepřekvapuje. Tvůrci musejí být velmi zklamaní.

Před Riddicka se dostala i nová krimi komedie The Family francouzského režiséra Luca Bessona (Pátý element, Brutální Nikita). 14,5 milionů za první víkend při třicetimilionovém rozpočtu však rovněž není zrovna terno. Robert De Niro, Michelle Pfeiffer a Tommy Lee Jones přesto zaručují, že se tržby přece jenom vyšplhají na snesitelnou úroveň. Na The Family nikdo nevydělá, ale ani nezchudne.

 

Právě se děje

Další zprávy