Elton John jede do Prahy přehrát největší hity

Kultura ČTK Kultura, ČTK
14. 3. 2013 14:55
Britský zpěvák vystoupí 18. prosince v O2 Areně
Foto: Profimedia.cz

Praha - Britský popový zpěvák Elton John vystoupí 18. prosince v pražské O2 areně. Vrací se do české metropole po třech letech, s kapelou zahraje své největší hity. Lístky se začnou prodávat 18. března a budou stát od 1390 do 2590 korun.

Elton John, vlastním jménem Reginald Kenneth Dwight, se populární hudbě věnuje více než 40 let. Kariéru začal v 60. letech, spolupracoval s mnoha slavnými muzikanty, například s Johnem Lennonem, Billie Jean Kingovou, Bryanem Adamsem nebo Erikem Claptonem. Proslavil se ale i svými dalšími aktivitami - podporou charitativních projektů, založením nadace na pomoc nemocným AIDS i bojem za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví.

Na jedničku v hitparádách dosáhl Elton John naposledy loni v létě. Po dvaadvaceti letech dobyl vrchol britského žebříčku v červenci 2012 s nahrávkou Good Morning To The Night a ani se u toho moc nezapotil - desku totiž tvoří osm tanečních mash-upů jeho hitů, které stvořil australský klubový projekt Pnau.

Fanoušci si asi nejspíš vzpomenou na singl s písničkami The Way You Look Tonight a Candle in the Wind, který Elton John vydal po pohřbu princezny Diany v roce 1997, a jež se stal historicky nejprodávanějším singlem ve Velké Británii.

Elton John je stále velmi aktivním cestovatelem po koncertních pódiích. Loni mu v žebříčku muzikantů s nejvyššími výdělky patřila třetí příčka. Přišel si na 80 milionů dolarů a hlavní podíl na částce má asi stovka koncertů.

V Praze se Elton John poprvé představil v roce 1984 v tehdejším Paláci kultury. Do české metropole se ale poprvé podíval již v prosinci 1983 coby prezident a majitel anglického fotbalového klubu Watford. Celkem se po světě prodalo více než 200 milionů kopií jeho nahrávek.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy