Texaský masakr ukončil nadvládu Hobita za oceánem

Kultura Kultura
7. 1. 2013 12:44
Hobit se propadl v návštěvnosti amerických kin na třetí místo
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Třítýdenní nadvládu Hobita rázně ukončil Texas Chainsaw 3D, sedmý film z cyklu Texaský masakr motorovou pilou a třetí dílo režiséra Johna Luessenhopa (Přežít kriminál, Gangsteři). 23 milionů dolarů zmizelo z kapes návštěvníků rychleji než krev z filmových hrdinů.

Druhé místo si drží Nespoutaný Django, jímž Quentin Tarantino plivl do tváře jižanskému otrokářství a stejně stačil vyvolat pozdvižení častým používáním slova „negr". Tarantinovo jméno, většinou oslavné recenze a nejspíš i kontroverze, to vše se postaralo o reklamu a částku 106,35 milionů.

Jacksonův fantasy velkofilm Hobit: Neočekávaná cesta se propadl na třetí pozici. Přesto se mu nadále zvětšuje pokladnice, která se možná vyrovná lupu draka Šmaka - Američané sponzorují výpravu trpaslíků, čaroděje a půlčíka již 263,82 miliony dolarů, celosvětový zisk překonal půl miliardy s 561 miliony.

O jedno místo si pohoršil muzikál Bídníci od Toma Hoopera. Za dva týdny si však dokázal vydělat takřka tolik, co za stejnou dobu Django - 103,6 milionů dolarů.

Komedie Parentel Guidance režiséra Andyho Fickmana vyměnila čtvrtou příčku za pátou a na kontě má 52,76 milionů.

Hrdinkou nového „masakru" je Heather Miller (Alexandra Daddario), která se narodila jako Edith Sawyerová, v rodině nechvalně známého masového vraha Kožené tváře (Leatherface). Po letech bez vědomí o svém původu vyjede do Texasu s přáteli Ryanem (Tremaine Neverson), Nikki (Tania Raymonde), Kennym (Keram Malicki-Sánchez) a stopařem Darrylem (Shuan Sipos), aby převzala dědictví po mrtvé babičce. A tehdy se setká s legendárním zabijákem (Dan Yeager).  

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na co do kina?
  
   
   

 

Právě se děje

Další zprávy