Zpěvák Lostprophets čelí obvinění z pedofilie

Kultura Kultura
3. 1. 2013 20:32
Ian Watkins byl poprvé u soudu, ve vazbě zůstane nejméně do března
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pětatřicetiletý Ian Watkins, frontman známé velšské kapely Lostprophets, se poslední den roku 2012 dostavil poprvé k soudu. Od 19. prosince je ve vazbě, bylo proti němu vzneseno obvinění ze znásilnění roční holčičky, dvou pokusů o obtěžování dětí a držení a distribuce pedofilní pornografie.

Soud rozhodl o prodloužení vazby až do 11.března 2013. Podle Watkinsonova právníka zpěvák obvinění odmítá.     

„Po obviněních vůči Ianu Watkinsonovi jsme šokováni. O detailech vyšetřování se dozvídáme společně s vámi. Je to složité období pro nás a naše rodiny a svým fanouškům děkujeme za podporu, zatímco pátráme po odpovědích. Jamie (Oliver), Lee (Gaze), Luke (Johnson), Mike (Lewis) a Stu (Richardson)," oznámili Lostprophets na svých webových stránkách.

Rockovou kapelu Lostprophets založil v roce 1997 kytarista Mike Lewis a právě Ian Watkins, bývalí členové skupiny Public Disturbance. Za svou existenci vydala skupina zatím pět alb:  Thefakesoundofprogress, Start Something, Liberation Transmission, The Betrayed a Weapons. Kromě výše zmíněných byli v minulosti jejími členy také DJ Stepzak, Mike Chiplin a Ilan Rubin.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy