Od Hobita k Tintinovi. Peter Jackson bude mít napilno

Kultura Kultura
14. 12. 2012 15:32
Režisér Peter Jackson chce pracovat na animovaném sequelu zároveň s Hobitem
Peter Jackson
Peter Jackson | Foto: Reuters

Hollywood - Pokračování loňských Tintinových dobrodružství, animovaného 3D snímku podle slavných belgických komiksů, přijde do kin zřejmě za tři roky. Režisér Peter Jackson sice v současnosti pracuje na zbývajících dvou dílech Hobita, ale ještě během jejich příprav hodlá začít s natáčením dalšího příběhu zrzavého reportéra s čupřinou. Zatímco první film režíroval Steven Spielberg a Jacksonovi připadla produkce, v případě pokračování by tomu mělo být naopak. Novozélandský filmař to prozradil během rozhovorů pro internetovou stránku belgické mediální společnosti RTBF.

Foto: Aktuálně.cz

„Scénář napíše Anthony Horowitz, se kterým  se setkám příští týden," prohlásil Jackson. „Potom snad příští rok najdu čas na začátek dvouleté práce na Tintinovi 2 během postprodukce druhého dílu Hobita, načež se pustím do čištění grafiky."

První moderní film o Tintinovi vydělal po celém světě necelých 374 miliónů dolarů, ale z toho jen 77, 6 miliónů na americké půdě.

Který z komiksových příběhů zesnulého kreslíře Hergého bude použit jako předloha pro sequel zatím není jasné. Původně mělo jít o adaptaci dvoudílného dobrodružství z prostředí civilizace Inků  7 křišťálových koulí a Chrám Slunce, což scénárista zpochybnil a označil to za námět třetího dílu. Peter Jackson má ještě v oblibě skotský příběh Černý ostrov a balkánskou špionážní aféru Případ Hluchavka. Zároveň je nadchnutý pro případnou realizaci vesmírné výpravy Míříme na Měsíc a První kroky na Měsíci. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
       

 

 

Právě se děje

Další zprávy