Richard Gere bude v Curychu oceněn za celoživotní dílo

Kultura Kultura
23. 8. 2012 15:30
Americký herec Richard Gere získá ocenění na celoživotní dílo
Foto: Aktuálně.cz

Curych - 8. ročník filmového festivalu v Zurichu ocení Zlatou ikonou amerického herce Richarda Gerea za celoživotní dílo. Herec je držitelem Zlatého glóbu za roli ve filmu Chicago (2002) a dvakrát byl na cenu nominován, a to za snímky Důstojník a džentlman (1982) a Pretty Woman (1990). Hrál ve více než 50 filmech.

Herec ocenění získá 23. září, kdy bude uvádět svůj nový film Arbitrage. Drama z finančního prostředí zrežíroval Nichoval Jarecki. Gere v něm hraje manažera hedge fondu, jehož práce i osobní život se začínají rozpadat kvůli nečekané autonehodě. Jeho manželku ztvárnila Susan Sarandová (Jeff, který žije s mámou, 2011), ve filmu se objeví dále Tim Roth (Neuvěřitelný Hulk, 2008) nebo Brit Marlingová (Another Earth, 2011).

Gere není na festivalu jedinou velkou hvězdou. 20. září svátek filmu zahájí John Travolta (Bez soucitu, 2010) a Oliver Stone, kteří osobně uvedou drama Divoši s drogovou tematikou. V čele mezinárodní poroty stane uznávaný režisér Frank Darabont (Mlha). Festival končí 30. září.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy