Linkin Park dobyli vrchol české hitparády. I přes Kluse

Kultura ČTK Kultura, ČTK
4. 7. 2012 10:20
Nové album Linkin Park je hned po vydání v čele české hitparády
Foto: Profimedia.cz

Praha - Nové album nu-metalové kapely Linkin Park s názvem Living Things se hned po vydání dostalo do čela české hudební hitparády. Dosud vedoucí Tomáš Klus s albem Racek je nyní druhý, na třetím místě je Václav Neckář s deskou Dobrý časy, který si oproti minulému týdnu také o jednu příčku pohoršil.

Do první desítky hudební hitparády pronikly ještě další dvě novinky. Na čtvrtém místě je slovenská zpěvačka Kristina se svým albem Na slnečnej strane sveta a devátou příčku obsadila skupina Olympic se svým pěti diskovým výběrovým albem 50, které vychází při příležitosti 50. výročí od založení skupiny.

Na páté místo ze třetího v minulém týdnu klesla nahrávka skupiny Buty nazvaná Duperele. Následuje ji Pavel Bobek s albem Kruhy, který si naopak oproti minulému týdnu o jednu příčku polepšil. Sedmá skončila další Klusova starší deska Hlavní uzávěr splínu, osmá je britská zpěvačka Adele s deskou 21 a desítku nejprodávanějších alb uzavírá nahrávka legendárního projektu Stromboli z roku 1987 obohacená o tři bonusy.

Do první dvacítky se z tuzemských interpretů dostal ještě čtyři roky starý debut Tomáše Kluse Cesta do záhu(d)by, Aneta Langerová s CD a DVD záznamem svého turné s názvem Pár míst a skupina Walda Gang s deskou Svařák hop hej.

Ze zahraničních interpretů se do dvacátého místa umístila novinka americké punkrockové kapely The Offspring s názvem Days Go By, kanadský zpěvák Justin Bieber s albem Believe, Sting s výběrovou deskou Best Of 25 Years, kompilace Hot Summer Hits 2012, novinkové album Oceania skupiny Smashing Pumpkins, Norah Jonesová s nahrávkou Little Broken Hearts a společné studiové album Neila Younga a skupiny Crazy Horse s názvem Americana.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy