"Umělec" Dujardin bude hrát v novém Scorseseho filmu

Kultura Kultura
16. 6. 2012 16:32
Jean Dujardin, známý z filmu Umělec, si zahraje ve Scorseseho chystaném filmu
Dujardin přebírá Zlatý glóbus za roli v Umělci
Dujardin přebírá Zlatý glóbus za roli v Umělci | Foto: Reuters

Praha - Jean Dujardin, hvězda němého oscarového snímku Umělec (The Artist), bude hrát v novém filmu Martina Scorseseho Wolf of Wall Street, který by měl dorazit do kin příští rok.

Francouz si zahraje po boku Leonarda DiCapria (Počátek, Prokletý ostrov). Ztvární postavu Jeana-Jacquesa Handaliho, uhlazeného švýcarského bankéře, který pere špinavé peníze pro Jordana Belforta (DiCaprio), makléře, jež okusí úspěch, ale potýká se drogami a dalšími problémy.

Ve filmu se objeví také Jonah Hill (Moneyball, 21 Jump Street), který si zahraje Belfortova přítele a obchodního partnera. Kyle Chandler ze Spielbergova sci-fi filmu Super 8 ztvární agenta FBI, který bude chtít nenasytného makléře chytit.

Jean Dujardin získal se stal známým po úspěchu filmu Umělec, za který získal Oscara na Nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Snímek získal další čtyři sošky včetně té za Nejlepší film roku. Martin Scorsese je uznávaným režisérem, který za sebou má snímky jako Taxikář (1976), Zuřící býk (1980), Mafiáni (1990), Letec nebo (2004) loňského Huga a jeho velký objev.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy