Steve McQueen chystá film o muži uneseném do otroctví

Kultura Kultura
6. 6. 2012 10:16
Ve filmu bude hrát Hvězda seriálu Sherlock i Brad Pitt
Foto: Aktuálně.cz

Praha - O šestatřicetiletém britském herci Benedictu Cumberbatchovi je již delší dobu známo, že propůjčí svůj hlas padouchovi v Hobitovi (a pomůže „rozpohybovat" draka Šmaka) a bude představovat neznámou zápornou postavu v novém Star Treku. K těmto rolím nyní přidal i důležitou úlohu v dramatu Twelve Years a Slave podle skutečného příběhu z 19.století.

Twelve Years a Slave bude vyprávět o životě Solomona Northupa, černého Newyorčana, který byl ve svých třiatřiceti letech unesen otrokáři a až po dvanácti letech se mu podařilo přesvědčit okolí, že je svobodným člověkem. Později své zážitky přepsal do knižní formy.

Hlavní roli bude ve filmu představovat Chiwetel Ejiofor. Cumberbatch se stane jedním z jeho otrokářů, plantážníkem, kterého zaujmou schopnosti nového otroka. Mezi dalšími hvězdami, které se ve filmu objeví, by měli být Brad Pitt, Michael Fassbender a černošská herečka Adepero Oduye, která se nedávno objevila v nezávislém filmu Pariah.  

Cumberbatch je dnes známý především jako představitel Sherlocka Holmese v moderní době skrze seriál Sherlock.

Steve McQueen má za sebou dva filmy - dramata Hlad (2008) o uvězněných členech IRA a Stud (2011) o citových a sexuálních komplexech.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zajímáte se o filmové novinky?   

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy