Další mrtvý na scéně! Po Tupacovi ožije Freddie Mercury

Kultura Kultura
11. 5. 2012 17:53
Freddie Mercury se vrací na scénu. Jako optická iluze

Londýn - Kytarista skupiny Queen Brian May zveřejnil informaci, která zvedne ze židlí všechny fanoušky legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho. V rámci speciálního představení muzikálu We Will Rock You na londýnském West Endu by se totiž měl zesnulý člen rockového uskupení znovu objevit přímo na scéně. Nezapomenutelný zážitek pro všechny příznivce skupiny Queen umožní nejnovější technologie.

Spíš než za hologram označuje Brian May metodu projekce za optickou iluzi. "Při odchodu si lidé budou říkat: Skutečně jsme viděli Freddieho?" řekl kytarista. Podobného efektu přibližně před měsícem využil festival Coachella pro comeback rappera Tupaca Shakura, který byl zastřelen v pětadvaceti letech. Unikátní „vystoupení" vyvolalo diskusi, zda se koncerty hologramů brzy nestanou normou celého hudebního průmyslu.

"Je škoda, že tento typ techniky využili u Tupaca, i když jsme se snažili Freddieho dostat na jeviště poměrně dlouhou dobu," lituje May.

Metoda, která umožní návrat rockové legendy, však nebude zcela totožná s technikou využitou na festivalu Coachella. Podle Briana Maye se pro podobnou událost, jakou je výroční muzikál, příliš nehodí.

I přesto, že bubeník The Queen  Roger Talyor nedávno prohlásil, že by se při vstupování s hologramem Freddieho Mercuryho necítil příjemně, kapela se nakonec pro použití projekce přece jen rozhodla. Unikátní show proběhne 14. května v rámci desátého výročí muzikálu s názvem We Will Rock You v londýnském Dominion Theatre.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy