Benátská noc vyměnila Daniela Landu za Bryana Adamse

Kultura Kultura
6. 4. 2012 15:43
Na plakátech vystřídá Adams dosud největší hvězdu Daniela Landu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Benátská noc oznamuje největší zahraniční hvězdu, která vystoupí po boku domácích hvězd jako je Daniel Landa, Jarek Nohavica nebo Kabát. Je jí kanadský pop-rockový zpěvák a kytarista Bryan Adams, jehož svůdně nakřáplý hlas jej v průběhu osmdesátých let katapultoval do pozice globální superstar.

Dle plakátů a oficiální komunikace to přitom vypadalo, že headlinerem by letos mohl být Daniel Landa. Organizátoři totiž slibovali „hvězdné jméno, které vyprodává své koncerty během několika hodin" a ve hře byli muzikanti jako Sting, Eric Clapton nebo Elton John. Jednání s nimi se však nedařilo dotáhnout do úspěšného konce. Teprve nyní festival dostal hvězdu většího než lokálního charakteru.

Bryan Adams od roku 2003 v Česku vystoupil pětkrát a oddaní fanoušci, jichž má zpěvák dostatek především mezi ženami, se mohou těšit na proslulé hity jako Here I Am, I'm Ready, Summer of '69, Please Forgive Me nebo slaďák (Everything I Do) I Do It for You.

Foto: SONY BMG

Dalšími zahraničními interprety pak budou například Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Gamma Ray či Sunrise Avenue. Z domácích mimo zmíněných dále představí Aleš Brichta band, Arakain, Charlie Straight, Tomáš Klus ad.

Hudební festival Benátská noc se po 19 letech stěhuje z Malé Skály u Jablonce nad Nisou do přírodního areálu ve Vesci u Liberce. Důvodem jsou dle slov pořadatelů: „tři roky v blátě, hrozba povodní, finanční nároky některých majitelů pozemků a v neposlední řadě plánovaná průmyslová výstavba".

Vstupenky s původním místem zůstávají v platnosti, změna místa však podle pořadatelů neznamená nárok na vrácení peněz. Lístky na všechny tři dny festivalu aktuálně stojí 1290 korun.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy