Ostravakovy dřysty kvartyruji v kisni

kul
2. 1. 2007 11:30
Ostrava - Se čtenáři svého blogu se rozloučil, v televizi zažívá premiéru. První ze zápisků z Deníku Ostravaka odvysílala ČT1.

Návštěvnost stránek ostravak.bloguje.cz se vyšplhala ke třem milionům a z vyprávění severomoravského chachara, muže středních let, a jeho postřehů z putyk i domácností, se stal fenomén. První záznam pořídil dosud neodhalený autor v prosinci 2004, letos na Boží hod se rozloučil.

"Dva roki je dluha doba. Jak sem před dvuma rokami začinal psať první dřyst, ani ve snu by mě něnapadlo, kaj se to až dostaně a jake z teho budě halo. A dik za to vam všeckim! Tuž ale posledni dobu mě to jaksyk zmaha."

Neloučí se ale na dobro, naopak expanduje na jiná média. Fanoušci (někteří z nich jsou sdružení v klubu) se mohou těšit na novou knihu, audiozáznam, koupit si tričko a v ostravském Divadle loutek se připravit na únorovou premiéru Z Deniku Ostravaka.

A v úterý večer první program České televize vysílal první Denik Ostravaka. Bude mu patřit každé úterý od 21.45.

"Čtvrthodina bude zaplněna četbou a částečnou dramatizací literární předlohy. Ve čtení Ostravakových fejetonů se budou střídat populární interpreti," říká Jolanda Pilařová z ostravského televizního studia.

Diváci v premiéře viděli Richarda Krajča, kterého v příštích týdnech vystřídají Pavel Zedníček, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jiří Štěpnička nebo Jana Paulová.

Televizní cyklus podle scénáře Marka Pivovara režíruje Janusz Klimsza, šéf činohry Národního divadla moravskoslezského.

 

Právě se děje

Další zprávy