Dva mrtví, Harry Potter neidentifikován

Reuters
27. 6. 2006 10:00
Londýn - Spisovatelka J. K. Rowlingová oznámila, že nejméně dvě postavy zemřou v sedmém a posledním dílu bestselleru Harry Potter.
Foto: Reuters

Neřekla, kdo to bude, ale závěrečnou kapitolu celé série o čarodějnickém učni už má napsanou od roku 1990.

"Jedna postava ode mne dostala milost, ale další dvě zemřou, i když jsem to původně neměla v úmyslu," řekla Rowlingová v rozhovoru na Channel 4. Další podrobnosti už si nechala pro sebe; jen dodala, že nechce být zavalena nenávistnými dopisy od fanoušků.

Rowlingová chápe spisovatele, kteří se rozhodnou zabít hlavní postavu úspěšné série, protože ta má skončit společně s jeho autorem. Pak ji nemůže použít někdo jiný do svých příběhů.

"Nikdy mě nelákalo nechat zemřít Harryho dřív než na konci sedmého dílu, protože jsem od začátku plánovala sedm knih," říká Rowlingová, a podpořila tak spekulace, že jedním z mrtvých v knize by mohl být sám Potter.

Naproti těmto "smutným zprávám" společnost Warner Bros. oznámila, že pátý film s Danielem Radcliffem v hlavní roli přijde do kin 13. června 2007.

J. K. Rowlingová napsala první díl příběhů čarodějnického učně jako nezaměstnaná matka, ale Harry Potter jí zajistil jmění vyšší než miliarda dolarů (prodalo se 300 milionů výtisků knih) a místo mezi nejslavnějšími a nejbohatšími spisovateli světa.

 

Právě se děje

Další zprávy