Rock for People začíná. Letos ve jménu květin a rekordů

Kultura ČTK Kultura, ČTK
3. 7. 2012 12:40
Rock for People táhne hlavně na květinové Faith no More
Foto: RFP

Hradec Králové - Přes 150 vystupujících, 4 dny, 290 hodin zážitků. Právě tak láká hudební fanoušky již 18. ročník festivalu Rock for People, který se letos uskuteční v Hradci Králové. Pořadatelé se klepou nedočkavostí, lístky totiž mizí neuvěřitelnou rychlostí a mluví se o rekordním čísle 30 tisíc návštěvníků. Není se čemu divit, na koncert totiž kývly skupiny jako Faith No More, The Prodigy nebo Franz Ferdinand.

Pro nedočkavce připravili organizátoři večírek již dnes - 3. července. Ještě před prvním oficiálním dnem vystoupí například Charlie Straight, Aneta Langerová a Tomáš Klus. Ve středu 4. července potom začne příval zahraničních hvězd, návštěvníci se mohou těšit na The Prodigy, The Subways nebo Franz Ferdinand.

Foto: Aktuálně.cz

Zřejmě největšímu zájmu a pozornosti se však bezkonkurenčně těší účast skupiny Faith No More, která se na hradecký festival chystá ve čtvrtek 5. července. Američtí hudebníci si totiž vyžádali značně neobvyklou úpravu pódia. Kromě speciálních světelných efektů a dominantní bílé barvy doprovodí koncert tohoto výjimečného uskupení také tisíce květin, které by měly pokrývat celé pódium. Organizátoři festivalu navíc vyzývají návštěvníky, aby drželi krok a kapelu poctili jak květinou, tak i bílým oblečením. Kdo přece jen zapomene, bude mít příležitost získat karafiát na místě, a to výměnou za kupon z Festivalových novin.

Foto: Aktuálně.cz

I když se organizátoři Rock for People snažili v rámci letošního ročníku přilákat co nejvíce zahraničních kapel, nezapomněli ani na české hvězdy. Během čtyř festivalových dní tak vystoupí například skupiny Tata Bojs, Horkýže Slíže nebo Support Lesbiens. Speciální představení si připravili také Aneta Langerová, Cocotte Minute a Meky Žbirka, kterého doprovodí padesát filharmoniků Cappella Istropolitana, což je festivalovým unikátem.

Festival Rock for People v Hradci Králové obohatí také nehudební vystoupení. Na programu jsou například taneční dílny, divadelní představení i promítání filmů. Brány festivalparku se otevřou již dnes ve 14 hodin a bohatý program je připravený až do 6. července 2012.

Čtěte také
Faith No More se vracejí. Vystoupí na Rock for People

 

Právě se děje

Další zprávy