Langerová a Clou po dvou cenách Óčka

ČTK
9. 2. 2006 12:00
Praha - Vítězi hlavních kategorií hudebních cen televize Óčko za rok 2005 se stali Dan Bárta, Aneta Langerová a kapela Chinaski.

Langerová dostala druhou cenu za vítězství v kategorii pop. Objevem roku je podle hlasujících kapela Clou, která zvítězila s písní Island Sun také v kategorii nejlepších klipů. Výsledky byly vyhlášeny na středečním koncertě v Lucerně.

V kategorii rock dali hlasující přednost kapele Divokej Bill; v kategorii hip hop se prosadil DJ Wich. Vítězem kategorie dance se
stala Verona; mezi kapelami stylu hard'n'heavy se prosadili Status Praesents a v kategorii r'n'b Sámer Issa.

Zahraničním zpěvákem roku byl vyhlášen Robbie Williams, zpěvačkou Anastacia a kapelou Green Day. Nejvíce se hlasujícím líbil klip kapely Rammstein k písni Keine Lust.

A.L. má dvě ceny TV Óčko
A.L. má dvě ceny TV Óčko | Foto: ČTK

V letošním, třetím ročníku hudebních cen Óčka přišlo pořadatelům od hlasujících prostřednictvím SMS zpráv celkem okolo 20 tisíc hlasů. To je asi o šest tisíc více než v předchozím roce a více než trojnásobek počtu z úvodního ročníku. 

Na vyhlašovací večer organizátoři pozvali Langerovou i Clou; dále Lenku Dusilovou, projekt Maya i americkou skupinu Airfare. 
Letos pořadatelé cen výrazně zvýšili počet jejich kategorií. V prvním ročníku vzešli vítězové v sedmi kategoriích, o rok později v šesti; v obou případech byly navíc společné pro české a zahraniční muzikanty.

Z české scény se vítězství v prvním ročníku dočkala skupina Kabát, Peneři Strýčka Homeboye a Monkey Business, ve druhém pak pouze Daniel Landa.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy