Björk odřekla účast na Colours. Má zánět krku

ČTK ČTK
10. 5. 2012 19:11
Islandská zpěvačka měla být hlavní hvězdou ostravského festivalu
Foto: Aktuálně.cz

Ostrava - Islandská zpěvačka Björk na letošní ročník festivalu Colours of Ostrava nepřijede. Koncert zrušila ze zdravotních důvodů. Údajně kvůli zánětu v krku. Pořadatelé nyní hledají adekvátní náhradu. Line-up festivalu je ale i bez Björk výjimečně nabitý.

Björk zrušila část svého letního turné. "Do poslední chvíle jsme se snažili, abychom nebyli jedním ze zrušených koncertů. Dle sdělení managementu lékař Björk po závažném zánětu v krku doporučil okamžitý hlasový klid a omezení koncertování, jinak by hrozilo trvalé poškození jejího hlasu," řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Zpěvačka ze stejného důvodu zrušila svoje koncerty na festivalech Primavera Sound ve Španělsku, Portugalsku či Balaton Sound v Maďarsku nebo část jihoamerického turné.

Festival Colours of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice. Mezi hlavní účinkující patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, Kronos Quartet, Animal Collective, Anthony and The Johnsons, Janelle Monáe, The Flaming Lips a další. Festival tak nabídne během čtyř festivalových dní na deseti scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kultura a zábava - co si vybrat a kde strávit volný čas v Ostravě?

 

Právě se děje

Další zprávy