Achtung Baby slaví dvacet let

Adam Pešek
11. 10. 2011 12:50
Nejslavnější nahrávka U2 dostala k dvacetinám reedici v pěti různých verzích
Foto: Reuters

Praha - V době vydání Achtung Baby deník New York Times o desce referoval, že se U2 vzepřeli starým vzorcům a díky tomu mají šanci uspět i v devadesátých letech. Redaktor Jon Pareles však tehdy nemohl tušit, jak moc velký úspěch to nakonec bude. Nahrávka se stala jakýmsi symbolem energie devadesátých let, získala Grammy za nejlepší rockový počin a v diskografii U2 je dodnes nejvýraznější položkou.

19. listopadu 2011 to bude přesně dvacet let od jejího vydání a dárkem ke kulatému výročí Achtung Baby bude reedice alba v pěti různých verzích, které přijdou na trh 31. října.

V základní verzi se jedná o opětovné vydání s původním zvukem, dvoudiskovou edici už ale obohatily různé B strany singlů a raritní materiál, k vinylovému vydání pak přibyl šestnáctistránkový booklet. Pro skalní fanoušky jsou však přichystána ještě podstatně bohatší vydání.

To s názvem Super Deluxe zahrnuje šest disků s hudbou, čtyři DVD s řadou záznamů, 92stránkovou knihu v pevné vazbě a šestnáct tematických tisků. Limitovaná a očíslovaná Uber Deluxe Edition pak vyjde ve speciální krabici s magnetickými puzzle, mušími brýlemi podobnými těm Bonovým a mnohým dalším materiálem.

 

Právě se děje

Další zprávy