Exkluzivně: Čokovoko i jejich matky chtějí dredaře

kal
6. 10. 2011 1:08
Brněnské duo má nový klip a píseň k filmu
Foto: Aktuálně.cz

Brno - Nefalšovaný internetový fenomén, který se rozšířil daleko za hranice sítě, to je brněnské „rapové" duo Čokovoko. Z úspěšné desky Hudba vypouští klip ke skladbě Dredař a na Aktuálně.cz má exkluzivní premiéru.

„Chci 180 centimetrů podsaditýho dredaře Aleše," rapují Čokovoko v klipu, který pro dvojici stvořil Jenda Fuksa alias Majnart, podepsaný i pod předchozím kouskem Sebevražda. Místo Zuzany a Adély v něm ale text odříkávají maminky (vlastní i nevlastní), tety, sestry, kamarádky a paní, které se přihlásily na inzerát.

Čtěte také:
Jsme součást téhož trendu jako obliba amatérského porna

„Leitmotivem této tzv. písně je postesknutí si nad změnami hodnot (resp. úbytkem zábavy), které přicházejí okolo třicítky, a marná touha zvrátit tento vývoj od kolébky k rakvi," vysvětlují autorky a dodávají: „Muž s dredy tu vystupuje jako archetyp revolty a mládí, protože jen nekonformní člověk si dá udělat své první dredy ve 40 letech."

Kromě alba Hudba se Dredař objevuje i na kompilaci Brzo na mě přijde řada, na které současní muzikanti skládají remixy a coververzemi poctu hrdinům brněnské alternativní scény osmdesátých let. Instrumentální podklad skladby, o který se stejně jako na zbytku alba postaral Tomino Kelar, totiž obsahuje samply ze skladby Všichni jednou umřem od skupiny Odvážní bobříci.

Čokovoko mají také novou skladbu Adopce, kterou natočili společně s kapelou MIDI LIDI k novému filmu Petra Marka Nic proti ničemu. Pojítkem mezi oběma skupinami je právě Kelar, který se nedávno stal novým členem MIDI LIDI.

Skladba Adopce ve filmu, jenž vstupuje do kin v polovině října, nezazní - ale tematicky souvisí s příběhem setkání adoptovaných lidí, kolem nichž se komediální zápletka točí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy