Mick Jagger si odskočil, vydává desku s jinou partou

Kultura Kultura
12. 8. 2011 15:00
Deska super-kapely SuperHeavy vyjde 20. září
Mick Jagger
Mick Jagger | Foto: Reuters

Los Angeles - Světem už v květnu oběhly zprávy, že vznikla nová super-kapela, což je oficiální termín pro hudební skupiny složené ze známých osobností známých z jiných kapel nebo sólových projektů.

Nejnovější superkapelou je SuperHeavy, kde se sešli Mick Jagger z Rolling Stones, zpěvačka soulu a r´n´b Joss Stone, zakladatel Eurythmics Dave Stewart, Damian Marley (syn reggae legendy Boba Marleyho) a skladatel A. R. Rahman, který se celosvětově proslavil soundtracky ke snímkům Milionář z chatrče a 127 hodin.

Mick Jagger nyní poskytl vyjádření deníku Hollywood Reporter, že skupina šla do studia pouze s několika nápady, zlomky písňových textů a pár kytarovými pasážemi.

"Není to můj obvyklý způsob práce", řekl Jagger. "Vždy si musíte nechat nějaký prostor k improvizaci, ale potřebujete něco, nějaké písničky, když jdete do studia. Vyvinulo se to velmi rychle. Seděli jsme v kroužku a měli napsané nějaké poznámky. Pak jsme hodně jamovali, ale vše je soudržné a dobře zaranžované. Zkrátka jsme to napsali rychle".

Skupina prý nahrála 29 skladeb během pouhých deseti dní a celkově mají k dispozici 35 hodin hudby. Zatím není jasné, kolik materiálu se dostane na výslednou desku, ale byl již určen termín vydání - 20. září.

Čtěte také:
Keith Richards dealuje větší než malé množství historek

 

Právě se děje

Další zprávy