Milovníci české písničky se opět dočkali Božího Daru

Kultura Kultura, Red Kul
12. 6. 2009 16:00
Pořadatelé opět čekají minimálně 100 tisíc lidí
Matěj Homola z Wohnoutu
Matěj Homola z Wohnoutu | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Kdo nemá rád český pop ani atmosféru a stále se opakující jména na českých letních festivalech, najde v nadcházející víkendové přehlídce pojmenované Votvírák ideálně kondenzovaný cíl kritiky.

Ti z početnějšího tábora s opačným názorem zřejmě nebudou chybět na letišti Boží Dar v Milovicích a znovu dopomohou akci k titulu "největší festival u nás". Na tom má svůj podíl i další lákadlo, kterým je nulové vstupné.

Loni, kdy byla akce „neoficiálně otevírající českou festivalovou sezonu" poprvé zadarmo, přišlo přes 100 tisíc lidí;  letos organizátoři odhadují  minimálně stejný počet.

Pořadatelem je Artur Kaiser, majitel reklamní agentury Promo-Produkce-Media, která zajišťuje sponzory třeba pro hudební Anděly nebo Desku roku. Letošní náklady odhaduje na necelých 19 milionů korun.

Zahraniční hvězdy Kaiser zásadně nezve; festival podle rozhovorů, které poskytl, dělá pro běžné lidi, kteří si chtějí v přátelské atmosféře s kapelou zazpívat české písničky.

Na čtyřech pódiích se do nedělních ranních hodin představí přes 800 českých a slovenských účinkujících. Letos pozval i české popové hvězdy  - v jednom bloku zahrají Lucie Bílá, Michal David a obnovený Lunetic. Přesvědčit chtěli i Karla Gotta, ten měl  ale ve čtvrtek narozeninový koncert.

Mezi největší jména letošního ročníku patří podle organizátora i Ewa Farna a kapely jako Medvěd 009, Wohnout, Monkey Business, Buty, Žlutej pes, Kreyson  či UDG.

Pořadatelé nabízejí zpoplatněnou parkovací plochu pro 20  tisíc aut; k dispozici je stanové městečko. Náklady na Votvírák platí sponzoři, organizátoři počítají také se ziskem z občerstvení.

Zájemci si tu mohou pořídit vstupenky na další festivaly a koncerty až s 80 procentní slevou; chybět nemá doprovodný program, který nabídne adrenalinový camp a filmový koutek Palace Cinemas.

Informace najdou zájemci na adrese www.votvirak.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy