Profesionální teenagerka Avril roztleská české kolegyně

Redakce KUL
8. 7. 2008 10:50
Zpěvačka vystoupí večer v O2 Areně
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Kromě toho, že si v roce 1984 čtenáři Orwella mohli s úlevou vydechnout, že svět není ještě tak zcela před zhroucením, v kanadském Belleville se francouzským rodičům narodila holčička Avril.

A ta se o 18 let později stala idolem všech dospívajících holek, které se odmítaly vidět v póze roztleskávačky všech Lolit Britney Spears - a chtěly být rozpustilé v rámci mantinelů spořádanosti. Ty všechny se bezpochyby dostaví na její zdejší druhý koncert 8. července do pražské O2 Areny.

Jejího debutu Let Go s ústředními hity Complicated nebo Sk8er Boi se prodalo 15 milionů kusů, což plně dokázalo, že o model kravaty kolem krku a pruhovaných podkolenek je mezi dospívajícími dívkami obdobný zájem jako o titul královny maturitního plesu.

Foto: Sony BMG
Čtěte také: Avril Lavigne: Milý deníčku, teď letí emo

Naivní a prudký debut Let Go slušel zpěvaččině věku a měl aspoň minimální výpovědní hodnotu; baladu I'm With You zpívaly snad všechny finalistky různých mutací Superstar, co jich na světě bylo.

Ale na dalších deskách - Under My Skin i aktuální The Best Damn Thing - se programově rozhodla, že už jako noha v čínském střevíčku nikdy nevyroste a bude za teenagerku, dokud jí to mladistvý kukuč dovolí.

Avril Lavigne - Girlfriend

Bezmála dva roky vdaná Avril tak v klipu Girlfriend trsá jako o pauze na basketu a žadoní, aby byla tvoje holka, i když tohle zřejmě bude ta poslední věc, která jí může v manželství s frontmanem kanadské pop-punkové formace Sum 41 trápit.

A tak ve věku, kdy se stejně staré dívky spíše dotýkají pozlaceného žezla u promoce, Avril se rve do triček s lebkou a srdíčkem, která okoukala od třináctek. Nicméně to zabírá a zpěvačka na základě tohoto mustru dokázala prodat 30 milionů alb.

V roce 2006 ji Canadian Business Magazine označil za sedmou nejmocnější Kanaďanku v Hollywoodu. Zároveň jí časopis Forbes na sklonku roku 2007 s 12 miliony dolarů příjmu udělil sedmou v žebříčku nejvíc vydělávajících lidí do pětadvaceti.

Tuhle hranici Avril příští rok překoná a otázka, kam se vrtne dál, bude pořád palčivější. Nic by totiž nebylo trapnější, než stát se Dádou náctiletého rozbředlého ema.

 

Právě se děje

Další zprávy